Komen PS5 en Xbox Series X toch niet dit najaar?

News
woensdag, 18 maart 2020 om 10:15
xgn google image
Zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zijn voor het najaar 2020 aangekondigd. Nu het coronavirus rondwaart ontstaat er twijfel of de beide consoles dit jaar nog wel uit kunnen komen. Als de productie te veel verstoord wordt kan de lancering van een van beide of zelfs beide consoles naar 2021 verschoven worden.

Uitstel naar 2021?

Nu de impact van het coronavirus steeds groter lijkt te worden, komen er ook twijfels of de Xbox Series X en PlayStation 5 dit jaar nog wel uit kunnen komen. Nu zijn er nieuwe twijfels gerezen door een rapport van Onderzoeksbureau DFC Intelligence. In dat rapport meldt DFC dat uitstel naar volgend jaar met de dag waarschijnlijker wordt.

Of toch nog in 2020

DFC Intelligence houdt nog een slag om de arm. Mocht de productie vertraging opgelopen hebben, dan kan er ook gekozen worden om de console(s) wel degelijk uit te brengen. Echter zal de voorraad dan sterk beperkt zijn, met tekorten als gevolg. Dit zou er toe kunnen leiden dat de console(s) voor een hogere prijs dan nu ingeschat aangeboden gaan worden.
Vooralsnog staan beide consoles nog "gewoon" gepland voor eind van dit jaar. We zullen moeten wachten tot beide consolebouwers uitsluitsel geven over de prijs en haalbaarheid van deze geplande datum. Het worden spannende tijden!