Instagram Bilal Wahib verwijderd

News
donderdag, 25 maart 2021 om 13:00
mocro maffia screengrabf1616665361
De Instagramaccounts van de acteurs Bilal Wahib (22) en Oussama Ahammoud (20) zijn verwijderd. De twee raakten woensdag in opspraak nadat ze in een livestream een minderjarige jongen zijn geslachtsdeel lieten tonen.
De accounts van zowel Wahib als Ahammoud zijn sinds vandaag niet meer te bekijken. Waarschijnlijk zijn de accounts gesloten door Instagram zelf vanwege het vertonen van ongepaste inhoud.
De twee Mocro Maffia-acteurs raakten gisteren in opspraak door een livestream op Instagram. Daarin kregen ze een minderjarige jongen zover om zijn geslachtsdeel te tonen voor de camera. Ze beloofden hem hiervoor 17.000 euro.
Wahib werd gisteren gearresteerd door de zedenpolitie, op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Hij werd gisteravond alweer vrijgelaten na verhoor, maar blijft wel verdachte. Vooralsnog ligt er geen aangifte tegen Wahib, het Openbaar Ministerie gaat nog kijken of hij vervolgd wordt. Ook Ahammoud bevond zich gisteren op het politiebureau; hij zou zich vrijwillig hebben gemeld en wordt gezien als getuige.

Samenwerking Bilal Wahib gestopt

De advocaat van Wahib heeft gisteravond tegenover De Telegraaf gereageerd op de zaak. Zij zei dat het om een misplaatste grap ging, en dat Wahib er enorm veel spijt van heeft. Inmiddels is bekend dat platenlabel Top Notch, RTL, en BNNVARA diverse samenwerkingen met Wahib hebben stopgezet. Het management van Ahammoud heeft nog niet op de zaak gereageerd.
RTL heeft wel laten weten dat Videoland de serie Mocro Maffia waarin Wahib en Ahammoud te zien zijn niet van de streamingdienst wordt gehaald. De serie heeft momenteel drie seizoenen.