Het zombievirus in The Walking Dead onthuld

News
dinsdag, 28 januari 2020 om 9:20
the walking dead stripboekenreeks gaat stoppen 152457f1631200658
The Walking Dead kent al bijna tien volle seizoenen, twee spin-offs en een afgesloten stripboekenreeks. Dat zijn veel zombies die rond schuifelen. Maar waarom staan de doden weer op in The Walking Dead? De oorzaak van het zombievirus in de serie is eindelijk bekend.
Die vraag houdt menig kijker en lezer al een hele tijd bezig. Nu de stripboekenreeks een einde heeft gekregen en de serie intussen een tweede spin-off krijgt komt de vraag weer naar boven. Schrijver en bedenker Robert Kirkman heeft namelijk eindelijk antwoord gegeven in een tweet. Het antwoord is best opvallend: de zombies zijn ontstaan door ruimtesporen. In The Walking Dead seizoen tien is onlangs nog een stuk van een satelliet uit de lucht gedenderd en de oorzaak lijkt hiermee samen te hangen.
De zombies in de serie (en de mensen ook) zijn dus geïnfecteerd met een vreemd goedje uit de ruimte. Dit was ook de oorzaak van de levende doden in Night of the Living Dead, een zombiefilm uit 1968. Of Kirkman zijn antwoord als grap bedoelt of de franchise een eerbetoon geeft naar de cultklassieker waarin eencellige organismen de zombie uitbraak veroorzaakten, is onduidelijk.

'Het maakt niets uit'

Kirkman heeft de vraag rondom de oorzaak van de zombies in The Walking Dead al vaker gekregen. Destijds antwoordde hij dat de oorzaak helemaal niet van belang is. Het zou voor de verhaallijn namelijk niets uitmaken waar de zombies vandaan komen. Ongeacht de oorzaak zouden de gebeurtenissen voorbij komen zoals ze dat nu gedaan hebben. Verder vertelde Kirkman destijds dat hij misschien ooit wel tussen neus en lippen door de oorzaak bekend zou maken in een interview.