Google stelt release van besturingssysteem Android 11 uit

News
vrijdag, 08 mei 2020 om 16:30
android 11f1588947190
Gebruikers van Google’s besturingssysteem kijken uit naar de lancering van Android 11, maar ze zullen iets langer geduld moeten hebben. De techgigant heeft namelijk besloten om de lancering met een maand uit te stellen.
De uitbraak van het coronavirus heeft gezorgd voor problemen in veel branches en ook Google moet eraan geloven. Volgens Dave Burke, de VP of Engineering bij Google, had het bedrijf niet verwacht dat een pandemie wereldwijd zou thuishouden bij het maken van de roadmap voor Android 11. Dat laat Burke weten in een blogpost.
Daarom moet Google de planning voor het nieuwe besturingssysteem aanpassen. De eerste beta-versie zal op 3 juni gelanceerd worden, waarbij ontwikkelaars vervolgens echt kunnen gaan werken met de nieuwe opties en apps kunnen updaten. Voor developers wordt dan ook dezelfde dag en Beta Launch Show georganiseerd, om alle details over Android 11 te geven.

Wanneer lanceert Android 11?

Op het moment dat het besturingssysteem in de beta-fase komt, kan er vanuit Google gewerkt worden aan de stabiliteit van het platform. De uiteindelijke release zal vervolgens in Q3 van 2020 plaatsvinden, waarbij Google Pixel smartphones de update meteen ontvangen. Gebruikers van Android smartphones van andere fabrikanten moeten wachten totdat hun specifieke versie klaar is voor gebruik.

Populair Nieuws

Laatste Reacties