Gaat GP van Zandvoort nog wel door in de toekomst? "Wordt lastig verhaal"

News
vrijdag, 30 december 2022 om 12:30
f1 gp zandvoort 2021f1660809842
De nieuwe GP van Zandvoort is nu twee keer georganiseerd en een groot succes. De toekomst van de Grand Prix staat nu alleen op losse schroeven.
Twee jaar op rij heeft de Grand Prix van Zandvoort gezorgd voor volgepakte tribunes en een hoop omzet als het aankomt op kaartverkoop, drankjes en eten. En dan is er natuurlijk nog de omzet voor de vervoersbedrijven, die alle fans van omliggende steden naar Zandvoort brengen.
De gemeente van Zandvoort wil nu ook geld zien. Er ligt een plan op tafel om een ‘vermakelijkheidsbelasting’ te heffen op de kaartjes voor de Grand Prix. Jan Lammers, sportief directeur van CIrcuit Zandvoort en voormalig F1-coureur, is allesbehalve blij met het plan en hoopt dat de gemeente ‘tot bezinning komt’.
Fractievoorzitter Jerry Kramer van Jong Zandvoort, de grootste partij in de gemeente, vindt dat Lammers zich moet beseffen hoe belangrijk Zandvoort is voor de race en is niet blij met de communicatie van de directie. Het conflict kan zelfs het einde betekenen voor de race. Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

“De organisatie van de Dutch Grand Prix moet beseffen dat ze ons keihard nodig hebben. Op deze manier wordt het een lastig verhaal. Ze moeten beseffen dat ze hiermee de toekomst van de Formule 1 op het spel zetten.”

Lammers vindt uitspraak onbegrijpelijk

Lammers heeft gereageerd op de uitspraken van Kramer en stelt dat de gemeente al veel van de race heeft geprofiteerd. Zo zou Zandvoort de afgelopen twee jaar zestien miljoen euro extra omzet hebben gedraaid door de Grand Prix.
De sportief directeur vindt de woorden van de fractievoorzitter ook onvoorstelbaar. Hij wacht op het bestuurlijk overleg in januari om te zien of dit het officiële standpunt van het college van B&W is. Lammers denkt namelijk dat ‘inwoners en ondernemers van Zandvoort hier ook wel wat van zullen vinden’.