FromSoftware-baas Miyazaki gaat Elden Ring niet spelen

News
dinsdag, 28 december 2021 om 11:30
2021 10 22 elden ring 2f1640680547
Het is geen geheim dat Elden Ring één van de meest geanticipeerde games is van 2022. Eén persoon zal de game alleen niet gaan spelen en dat is Hidetaka Miyazaki, de president van ontwikkelaar FromSoftware.
De laatste jaren is FromSoftware is een wervelwind van succes terecht gekomen. Waar Demon’s Souls en de eerste Dark Souls nog niche games waren met een zeer beperkt publiek, is de bekendheid daarna enorm gestegen en is de franchise zelf verantwoordelijk geweest voor een compleet nieuwe genre. Er wordt dan ook door veel gamers uitgekeken naar de release van Elden Ring.
Hidetaka Miyazaki, de president van FromSoftware en de geestelijk vader van de Souls-serie, zal de game alleen niet gaan spelen. Dat laat hij weten in een interview met Edge Magazine. Volgens Miyazaki is het namelijk zijn persoonlijke beleid om geen games te spelen die hij zelf heeft gemaakt.

Nieuwe mogelijkheden in Elden Ring

De core gameplay van Elden Ring zal voor fans van de Dark Souls-franchise niet als een grote revolutie aanvoelen. De uitdagende gameplay staat namelijk nog steeds als een huis. Maar FromSoftware heeft wel voor een hoop veranderingen gezorgd in de nieuwe game.
Zo krijg je een open wereld voor je kiezen in Elden Ring, die je kan verkennen op een paard en die je ook kan gebruiken voor combat. Sommige bazen zal je zelfs echt samen met je trouwe mount moeten bestrijden als je leven uit het gevecht wil komen. De setting en lore van Elden Ring is ook een stuk anders dan voorheen, FromSoftware heeft daarvoor namelijk de hulp ingeschakeld van George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-reeks.
We zullen nog even geduld moeten hebben voor de release van Elden Ring. De game komt namelijk uit op 22 februari 2022 voor de PlayStation 5, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.