Update - Einde WK: Nederland klaagt massaal over scheidsrechter Lahoz

News
maandag, 12 december 2022 om 16:00
voetbal kijkenf1645632304
Ai, Nederland ligt eruit. En dat doet pijn. De penalty reeks ging Nederland niet goed af, al hebben veel mensen vooral moeite met hoe de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz zijn werk deed. Of is het beter om te zeggen niet goed deed?

Update

Inmiddels is bekend geworden dat Lahoz van het WK is gestuurd door de FIFA. Er was veel ophef en kennelijk heeft de FIFA er ook geen trek in dat Lahoz verder gaat fluiten.
Oorspronkelijk bericht
Van Gaal was in eerste instantie blij met Lahoz als scheidsrechter. De vraag is hoe hij daar achteraf naar kijkt. De wedstrijd Nederland - Argentinië kon rekenen op een regen aan gele kaarten en flink wat opschuddingen in en rondom het veld. Daarbij staan er flink wat vraagtekens bij de keuzes die Lahoz maakte. Was de aanraking met Dumfries daadwerkelijk een penalty waard en was de bal tegen de hand van Messi niet heel duidelijk een handsbal? Er werd niet eens voor gefloten...
Een rondje op Twitter laat zien dat mensen niet uitgepraat raken over de rol van Lahoz. Zo maakt auteur Heleen van Royen bijvoorbeeld de grap dat ze nog twijfels heeft...
Ook andere mensen maken de opmerking dat ze het gevoel hebben dat het handbal was in plaats van voetbal. Het was namelijk de tweede keer in de wedstrijd dat er bewust (?) een hand naar een bal ging in plaats van een voet.

Waar was de rode kaart voor Lahoz?

Anderen zijn boos en zeggen dat Lahoz zelf een rode kaart had moeten krijgen.
Flink wat boze reacties dus. Al verandert het niets aan het feit dat we er keihard uitliggen..
Dank jullie wel Oranje leeuwen. Noppert is misschien dankbaar voor de kans die hij kreeg van Van Gaal. Maar stiekem zijn we allemaal een beetje trots, toch? Strijdend ten onder!

Populair Nieuws