EA gaat gratis upgrade naar PS5 en Xbox Series X voor haar games aanbieden

  Aan het einde van dit jaar zullen de PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnen. Om ervoor te zorgen dat spelers dit jaar niet minder games aanschaffen, gaat de uitgever een gratis upgrade naar de next-gen versie aanbieden.

  Voor veel gamers is het niet bepaald aantrekkelijk om nu te investeren in games voor de PlayStation 4 en Xbox One, wanneer er over een paar maanden nieuwe consoles verschijnen. Om die twijfels weg te nemen, zal Electronic Arts spelers de mogelijkheid bieden om games gratis om te wisselen voor een PS5 of Xbox Series X versie. Het zal hierbij alleen gaan om de cross-gen games die in 2020 uitkomen, zoals FIFA 21.

  Dat heeft de COO van EA, Blake Jorgensen, aangekaart in een aandeelhoudersvergadering. Volgens de topman zal het geen invloed hebben op de netto inkomsten van het bedrijf over het volle jaar.

  Gratis upgrade naar next-gen

  Electronic Arts is niet de enige partij die zo’n regeling biedt voor haar klanten. Zo heeft Microsoft al bevestigd dat alle first party games van de uitgever omgewisseld kunnen worden voor de Xbox Series X. CD Projekt Red zal spelers een upgrade aanbieden voor Cyberpunk 2077 naar de next-gen console van Microsoft als spelers de game eerder aanschaffen voor de Xbox One.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.