Dit zijn de tegenstanders voor PSV en Feyenoord in de Champions League

News
dinsdag, 19 september 2023 om 18:00
De Eredivisie is al enige tijd aan de gang en komende dinsdag keert ook de Champions League eindelijk terug. Nederland levert voor het eerst in lange tijd weer twee teams voor het prestigieuze toernooi. Landskampioen Feyenoord opent de bal in hun eigen Kuip tegen het Schotse Celtic, terwijl koploper PSV afreist naar Londen om Arsenal te treffen. Hier is een voorbeschouwing op de Champions League-wedstrijden.

Feyenoord

Feyenoord kende een hobbelige seizoensstart. De Rotterdammers verloren hun aanvoerder en sterkhouder Orkun Kökcü aan het Portugese Benfica en behaalden in hun eerste twee competitieduels slechts gelijke spelen tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. Onder leiding van Arne Slot heeft Feyenoord alleen snel de weg omhoog gevonden. Het team boekte overtuigende overwinningen op Almere City (6-1), FC Utrecht (1-5) en sc Heerenveen (6-1), wat het chagrijn in Rotterdam-Zuid snel heeft doen verdwijnen.
Toch zijn er zorgen bij Feyenoord, aangezien topscorer Santiago Giménez de eerste twee Champions League-duels mist vanwege een domme rode kaart vorig seizoen tegen AS Roma. Zijn vervanger Ayase Ueda raakte ook nog eens geblesseerd tijdens een interland met Japan, wat een probleem oplevert voor de aanval van Feyenoord. Trainer Arne Slot heeft opties, waaronder Igor Paixão, die al twee goals en twee assists heeft dit seizoen.
Celtic heeft ook te maken met fysieke problemen, met verschillende spelers zoals Cameron Carter-Vickers, Maik Nawrocki en Stephen Welsh die mogelijk niet beschikbaar zijn. De wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic belooft spannend te worden en staat gepland voor dinsdag 19 september om 21:00 uur in De Kuip.

PSV

Aan de andere kant heeft PSV een indrukwekkend seizoenstart gehad in de Eredivisie en gaat het met veel vertrouwen de groepsfase van de Champions League in. Met versterkingen als Ricardo Pepi, Noa Lang en Jerdy Schouten lijkt PSV goed voorbereid. Luuk de Jong is in topvorm en wil schitteren op het hoogste Europese niveau.
Arsenal, daarentegen, heeft een druk programma in Engeland en kan gaan rouleren, maar zal toch proberen de Champions League goed te beginnen. De wedstrijd tussen Arsenal en PSV wordt verwacht op woensdag 20 september om 21:00 uur. Een boeiende start van het Europese voetbalseizoen staat op het punt te beginnen voor de Nederlandse teams.