Dit wordt de nieuwe held in Horizon Call of the Mountain

News
donderdag, 02 februari 2023 om 16:00
horizon call of the mountainf1668592646
Fans van de Horizon games kunnen uitkijken naar een gloednieuw avontuur. Maar deze keer kruipen spelers niet in de huid van Aloy, maar van een nieuwe protagonist genaamd Ryas. Over die held zijn nu eindelijk nieuwe details gedeeld.
De afgelopen maanden werden we flink geteased voor het nieuwe deel van Horizon Call of the Mountain. De game wordt een PSVR2-avontuur en wordt op 22 februari uitgebracht. De nieuwe game heeft een nieuwe hoofdrolspeler genaamd Ryas, in plaats van Aloy. Over de kersverse protagonist heeft Guerrilla nu meer bekendgemaakt.
In Horizon Call of the Mountain is de Carja Sundom nog aan het bijkomen van bloederige Red Raids, aanvallen die de Carja heeft uitgevoerd op omliggende stammen. De aanvallen kwamen pas ten einde toen de Mad Sun-King Jiran werd overworpen door zijn eigen zoon Avad. Na de val van Jiran is het koninkrijk opgeplitst in twee partijen: leden die de nieuwe koning volgen en loyale soldaten die nog trouw zijn aan Jiran.

Een berouwvolle held

Ryas, de nieuwe protagonist, was één van de loyale soldaten. Hij was zelf betrokken bij een poging om de jonge prins Itamen te ontvoeren. Daarvoor heeft hij alleen berouw, waarna hij zichzelf heeft laten vangen door de Carja. Het nieuwe rijk heeft besloten om hem te sparen, maar hij moet wel zijn vrijheid verdienen.
Ryas heeft een gevaarlijk avontuur voor de boeg en hij zal dat niet alleen doen. Onderweg ontmoeten spelers nieuwe personages en worden ze herenigd met bekende personages, waarbij de relaties zijn beïnvloed door het verleden. “Na te hebben gevochten voor de Shadow Carja is de relatie van Ryas met deze personages best vijandig. Hij moet zijn weg vinden en het goedmaken als hij weer geaccepteerd te worden", legt Ben uit.