Dit is de best verkochte Nintendo Switch game ooit

News
donderdag, 01 december 2022 om 10:30
nintendo switch xgnf1671722238
De Nintendo Switch is al sinds 2017 op de markt. Er zijn sinds de console uit is gekomen dan ook allerlei succesvolle games erop uitgebracht. Maar wat is nou de best verkochte game op dit moment?
Volgens de cijfers van Nintendo, is Mario Kart 8 Deluxe de best verkochte game op de Nintendo Switch. De game is sinds het in 2017 uitkwam tot en met het einde van het derde kwartaal 48.1 miljoen keer verkocht. Dit maakt Mario Kart 8 Deluxe dan ook de best verkochte game Mario game ooit. De Nintendo Switch zelfs is in dezelfde tijdspan maar liefst 114 miljoen keer over de toonbank gegaan. Die staat dus nog steeds achter de PlayStation 4 op nummer vijf van best verkochten consoles ooit.

Wat zijn de andere best verkochte Nintendo Switch games?

Vlak achter Mario Kart 8 Deluxe is Animal Crossing: New Horizons. Deze is namelijk 40.17 miljoen keer verkocht. Deze game heeft dit aantal in net iets meer dan drie jaar tijd bereikt. Het gat tussen Animal Crossing: New Horizons en de op twee na best verkochte game van Nintendo, is al een stuk groter. Super Smash Bros. Ultimate is namelijk 29.53 miljoen keer verkocht en daarna volgt The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 27.79 miljoen verkochte exemplaren.
De best Pokemon game die het meest verkocht is, is Pokemon Sword and Shield. Deze game uit 2019 is 25.37 miljoen keer verkocht. Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl staat net wat lager op de lijst, die is namelijk 14.92 miljoen keer verkocht en dus de nummer acht in de top tien. Voor Brilliant Diamond en Shining Pearl komen namelijk nog twee Mario games, Super Mario Odyssey met 24.4 verkochte kopieën en Super Mario Party met 18.35.