Bungie werkt aan meerdere games naast Destiny 2

  Bungie is bekend geworden door de Halo games, maar de Amerikaanse ontwikkelaar heeft zichzelf het laatste decennium toegewijd aan Destiny en Destiny 2. Toch is Bungie nu ook bezig met meerdere nieuwe games.

  Door de gevolgen van het coronavirus is voor ontwikkelaars flink lastig geworden om te werken aan games. Toch is Bungie het afgelopen jaar flink druk bezig geweest, met onder andere een nieuwe uitbreiding voor Destiny 2 genaamd Beyond Light. Het duurde door de maatregelen iets langer dan gepland, maar de uitbreiding is in november met succes gelanceerd.

  Beyond Light is alleen niet het enige waar Bungie dit jaar bezig mee is geweest. In een uitgebreid interview met Metro laat CEO Pete Parsons zich namelijk ook uit over andere projecten waar de studio aan werkt. Volgens Parsons wordt er gewerkt aan meerdere nieuwe games, die als incubations zijn begonnen.

  “We zijn er ongeveer drie jaar geleden mee begonnen. Jason Jones, Jonny Ebbert, Zach Russell en nog een paar van ons begonnen te werken aan nieuwe incubations. De nieuwe projecten blijven heel veel mooie dingen tonen. We hadden eigenlijk een hoge mate van mislukking verwacht van de incubations, maar omdat we zo’n grote verzameling aan talent in huis hebben, zijn de incubations echt geweldig geworden.”

  Pete Parsons, CEO Bungie

  Nieuwe games betekent ook nieuw personeel

  Door de nieuwe games heeft Bungie ook een stuk meer personeel aan moeten nemen, zelfs middenin de coronacrisis. Volgens Parsons heeft dat tot een opmerkelijk statistiek geleidt. Omdat Bungie al haar personeel thuis laat werken - op een paar medewerkers in de IT na - heeft ‘bijna een kwart van iedereen die bij Bungie werkt nog nooit een voet gezet in de studio zelf’.

  Wat de nieuwe games precies gaan worden, daar houdt Parsons de lippen nog stijf op elkaar. Wel weten we dat één van de titels de naam Matter draagt, een andere non-Destiny game moet voor 2025 verschijnen en een derde game wordt ‘lighthearted and whimsical’ volgens de beschrijving van een vacature.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.