'Broncode van Watch Dogs Legion ligt op straat'

News
donderdag, 05 november 2020 om 9:00
watch dogs legionf1601608643
Een ransomwaregroep zou enige tijd geleden ingebroken hebben op computers van Ubisoft. Daarbij is het nodige aan bestanden buit gemaakt, waarna gedreigd is met het online zetten van de broncode van een Watch Dogs-game. Nu is de broncode van Watch Dogs Legion naar verluidt op het web verschenen.
Volgens DSO Gaming is de broncode van Watch Dogs Legion verspreid via diverse private trackers. De ransomwaregroep Egregor zou dit hebben gedaan nadat er ingebroken was op de systemen van Ubisoft. Toen de groep de ontwikkelaar wilde afpersen is hier niet op ingegaan, waarna gedreigd is met het online zetten van alle bestanden van de game, compleet met de engine. Dit zou nu gebeurd zijn.
Het pakket met de Watch Dogs Legion broncode is op verschillende plekken opgedoken en omvat 560GB aan data. Of het daadwerkelijk om de hele broncode van Legion gaat, is nog onbekend. Als dit wel zo is zouden mensen de code kunnen veranderen en zo mods mogelijk kunnen maken. Daarbbij kan de beveiliging van de game omzeild worden om deze zo illegaal te spelen.

Hackersgroep brak ook in bij Crytek

Egregor brak niet alleen in bij Ubisoft. Ook sloop de groep binnen op de systemen van Crytek. Hier zijn naar verluidt bestanden gestolen over komende releases. Daarbij heef Egregor bestanden versleuteld zodat Crytek er niet meer bij kan. Hiervoor wordt losgeld gevraagd. Het zou onder andere over een nieuwe Crysis en een nieuwe Ryse titel gaan.
Zowel Crytek als Ubisoft hebben niet gereageerd op de vermeende hack.