'Apple komt in 2021 met Macs met een mobiele processor'

  Apple gaat in 2021 een grote verandering maken als het aankomt op haar Macs. Ten minste, dat meldt Apple-analist Ming-chi Kuo, die over het algemeen goed geïnformeerd is over de producten van het bedrijf.

  De Macbooks en iMacs van Apple maken momenteel gebruik van processoren van Intel, maar dat zal in de nabije toekomst gaan veranderen. Volgens Kuo wil de techgigant namelijk overstappen op een ARM-processor, die door Apple zelf zal worden gemaakt. Deze processoren zijn normaal te vinden in mobiele apparaten, zoals de iPhone en iPad.

  Normaal zien we mobiele chips niet verschijnen in laptops en computers, maar met de verandering wil Apple één lijn krijgen in haar complete line-up met de iPhones en iPads. Op die manier kunnen de apparaten dezelfde applicaties gebruiken. Een ander voordeel is dat de processoren energiezuiniger zijn, waardoor de accuduur verbeterd kan worden.

  Werk aan de winkel

  Als de verandering waar blijkt te zijn, dan moeten de ontwikkelaars voor applicaties wel aan de slag. De huidige applicaties voor bijvoorbeeld de Macbook zijn namelijk gemaakt voor de Intel-processoren. Welke Mac-producten precies de nieuwe ARM-chips gaan krijgen is nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.