Activision Blizzard en EA doen goede zaken dankzij het coronavirus

News
woensdag, 06 mei 2020 om 10:45
apex legends krijgt tijdelijke solomodus 153349 2
Veel mensen zitten thuis door het coronavirus, wat betekent dat er meer vrije tijd is dan normaal. Er wordt dan ook flink wat meer gegamed door mensen, waar uitgevers EA en Activision Blizzard optimaal van profiteren.
Door thuis te zitten zonder werk of vanuit huis te moeten werken, is er plotseling veel tijd en geld vrijgekomen voor hobby’s. Werknemers hoeven immers dagelijks niet meer de auto of de trein te pakken om naar hun werk te komen en even lekker lunchen of in het weekend uitgaan zit er niet in.
Voor uitgevers van games is dat goed nieuws, zo blijkt uit de cijfers van het eerste kwartaal van 2020. Electronic Arts heeft bijvoorbeeld een winst geboekt van maar liefst 418 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2019 stond de teller op ‘slechts’ 209 miljoen dollar winst. Met name FIFA 20, Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order zijn grootverdieners voor de uitgever.
Ook Activision Blizzard zag een soortgelijke groei. De lancering van Call of Duty: Warzone is met 60 miljoen spelers zeer succesvol geweest en dat heeft geleid tot een winst van 505 miljoen dollar. Vorig jaar werd er een winst geboekt van 447 miljoen dollar. Ook World of Warcraft zag eindelijk weer een groei in spelers, na een langdurige daling. Het is even afwachten of het tweede kwartaal even succesvol is voor de gamebranche.