XGN Redactie Top 5 - Deel 4

Article
door Limpie
zondag, 04 juli 2010 om 16:00
xgn google image
Vandaag zijn we beland bij het laatste deel van onze XGN Redactie Top 5. Deze keer geven Koen, Theo en Eke hun mening over de beste games van de eerste helft van 2010.
Top 5
1. Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (Xbox 360)
Al jaren ben ik groot fan van de Splinter Cell franchise. Het nieuwe deel was ik dan ook op de releasedatum al aan het spelen. En ondanks dat Ubisoft voor een andere aanpak heeft gekozen bij dit nieuwe deel is het wederom een game van topklasse!
2. Heavy Rain (PlayStation 3)
Heavy Rain staat voor mij toch op nummer twee. Ik ben flink aan de slag gegaan met de game, ondanks dat ik hem zelf eigenlijk nog niet gekocht hebt. Maar dat gaat zeker binnenkort gebeuren. Ik twijfel er dan ook niet over dat deze game voor veel vernieuwing heeft gezorgd binnen de gamesindustrie.
3. Silent hill: Shattered Memories (Wii)
Begin dit jaar heb ik een Nintendo Wii aangeschaft. Gelukkig mocht ik vrij snel al met Silent Hill: Shattered Memories aan de slag en dit is een prima horror game voor de Wii bezitters. Silent Hill wordt door deze game ook bij de Wii gamers op de kaart gezet.
4. Grand theft Auto IV: Episodes from Liberty City (PlayStation 3)
Het origineel van Grand Theft Auto IV kwam alweer twee jaar geleden uit en ik vond de ervaring van de twee nieuwe hoofdstukken toch iets anders. Het is niet dat ik geen plezier heb aan de twee hoofdstukken, het blijft een geniale game, maar het 'WAUW'-effect is helaas na die twee jaar een beetje weg. Het wachten is dus nu weer op Grand Theft Auto V om dat gevoel terug te brengen. Maar ondanks dat leverde Episodes from Liberty City evengoed een ijzersterke ervaring.
5. Dragon Age: Origins - Awakening (PlayStation 3)
Met Dragon Age: Origins bracht BioWare een echte old school RPG van top niveau. Dit jaar kwam daar nog eens de Awakening uitbreiding bij, waarmee je weer heel wat uurtjes achter je console kunt kruipen. Dat heb ik dan ook met alle plezier gedaan.
Top 5
1. Red Dead Redemption (Xbox 360)
Deze game heeft eigenlijk alles netjes op een rijtje staan en doet je dan ook nergens tekort. Er is genoeg te doen in de singleplayer modus en anders zijn er altijd nog talloze multiplayer modi. Heel af en toe is er een klein foutje te ontdekken, maar die vergeet je zo als je de ondergaande zon tegemoet rijdt op je paard.
2. Super Street Fighter IV (Xbox 360)
Als Street Fighter fan ben ik niet van deze game weg te slaan. Het is dan ook meer dan welkom dat je nu met maar liefst 30 personages kunt spelen en dan ook nog eens in nieuwe online modi. Street Fighter is en blijft een heerlijke game!
3. Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (Xbox 360)
Het nieuwste avontuur van Sam Fisher heeft een erg goede indruk op me achtergelaten. Van het stilletjes rondsluipen in gebouwen tot het op grove wijze ondervragen van de vijand, alles is weer erg goed uitgewerkt. De game is gewelddadiger en moeilijker dan de vorige delen, ziet er goed uit en speelt lekker weg. Dit zijn dan ook de redenen warom Sam Fisher mijn top 5 binnengeslopen is.
4. Blur (Xbox 360)
Normaal gesproken ben ik niet echt te porren voor racegames en al helemaal niet voor die met strakke, nette regels. Als je echter met 120 kilometer per uur een raket op je tegenstander af mag vuren verandert dat het hele perspectief en wil ik me er wel eens aan vergrijpen. Blur komt bij mij op de vierde plaats binnen scheuren!
5. Final Fantasy XIII (Xbox 360)
Ondanks het feit dat ik deze game nog bijna niet heb kunnen spelen, behoort Final Fantasy XIII absoluut tot de toptitels. Grafisch is deze titels gewoonweg erg sterk en ook qua replaywaarde zit het wel snor. Wel is het zo dat je van het genre moet houden en bereid moet zijn om flink wat tijd in de game te steken.
Top 5
1. Alan Wake (Xbox 360)
Ik heb de ontwikkeling van de game in het begin fanatiek gevolgd, maar na een tijdje begon het te vervelen en had ik de hoop bijna opgegeven. Nu de game uit is en ik al een paar keer heb mogen spelen, ben ik er van overtuigd: dit kan de beste game van 2010 worden. Nu heb ik 'm zelf besteld en kan niet wachten tot ik mezelf 's nachts mag opsluiten in mijn donkere kamer met een goede geluidsinstallatie. Ik wil de angst overwinnen.
2. Mass Effect 2 (Xbox 360)
Een zwak voor Mass Effect hebben is geen schande. Integendeel zelfs, het is heerlijk. Van deel één had ik al enorm genoten, maar van deel twee nog meer. BioWare weet hoe het moet en dat laat ze zien. Een heerlijke game waarbij je urenlang met open mond naar het beeldscherm kunt kijken.
3. Bayonetta (PlayStation 3)
Het is helaas alweer een tijd geleden dat ik Bayonetta heb gespeeld, wel kan ik me goed herinneren dat het een ijzersterke game is. Erg vermakelijk en vooral de humor in het spel wist mij aan te spreken. Al schiet ik in het dagelijks leven ook al snel in de lach, de game is en blijft erg leuk.
4. Heavy Rain (PlayStation 3)
Ik was al fan van Fahrenheit, de voorganger van Heavy Rain, dus daarom trok Heavy Rain al vanaf de aankondiging van het spel mijn aandacht. Gelukkig is dat terecht gebleken, want een film in spelvorm is uniek. Je zou bijna uit vreugde het liedje 'Shalalie' kunnen zingen.
5. Red Dead Redemption (Xbox 360)
Deze game staat op de vijfde plaats en het heeft een simpele reden waarom het spel niet hoger staat: ik heb 'm nog niet vaak gespeeld. Vooralsnog ziet het er heel vet uit. Tot nu toe is de open wereld van Red Dead Redemption erg vermakelijk en bevalt het leventje in het Wilde Westen mij wel. Dat smaakt dus naar meer.

Populair Nieuws