XGN Karakters: Sam Fisher

Article
woensdag, 24 maart 2010 om 19:30
xgn google image
Door het jaar heen hebben we al verschillende karakters onderzocht. Ondanks dat Sam Fisher soms lastig te zien is, hebben wij hem toch te pakken kunnen krijgen om hem eens goed te kunnen observeren.
Hij voert zijn opdrachten vaak in de nacht uit om zo min mogelijk op te vallen. Maar zo af en toe zien we hem ook overdag sluipen. We hebben het dan natuurlijk over Sam Fisher, de geheim agent van Ubisoft.
Samuel “Sam” Fisher
Op het moment van schrijven is Samuel “Sam” Fisher 53 of 54 jaar. Wegens zijn baan als geheim agent bij de NSA (National Security Agency) mag hij zijn exacte geboortedatum niet bekend maken. Daarom is er alleen bekend dat hij geboren is in 1957.
Helaas is er niet veel bekend over Sam’s vroege jaren. Maar op jonge leeftijd kwam Sam al in aanraking met het leger. Zijn ouders waren namelijk overleden en hij werd op een militaire school geplaatst. Over de periode 1970 tot 1990 is bijna geen informatie bekend behalve dat hij begin jaren ’80 gestationeerd was in Duitsland.
Sam Fisher
Gestationeerd in Duitsland
In deze periode zat Sam op een Amerikaanse luchtmacht basis. Op deze basis leerde hij zijn latere vrouw Regan Burns kennen. Niet lang na hun kennismaking gingen de twee alweer scheiden, dat gebeurde in 1984 terwijl Burns zwanger was van Sam. Op 31 mei 1985 werd dan uiteindelijk Sam’s enige dochter geboren, genaamd Sarah.
Geen ouders voor hun dochter
Helaas voor Sarah overleed haar moeder in 1989 aan baarmoederkanker en was Sam toen alweer van locatie veranderd. Ditmaal was hij namelijk in Panama gestationeerd. Niet lang daarna vertrok hij weer na Koeweit om daar mee te helpen bij de Golfoorlog. Tijdens deze oorlog toonde Sam veel daadkracht en werd hij door Irving Lambert, kolonel bij de NSA, overgehaald om voor hun te komen werken.
Stil type met duistere humor
Sam is iemand die niet van praten houdt. Tijdens zijn missies moet hij natuurlijk zo stil mogelijk zijn, maar als hij onder de mensen is zegt hij ook niet veel. Sam is namelijk iemand die zijn mond houdt maar goed observeert. Ondanks dat hij ook wel eens aan de dood is ontsnapt, beschouwd Sam dit als pure geluk. Hij beseft namelijk dat hij bij al deze moment ook dood had kunnen zijn.
Tijdens zijn missies houdt Sam dan ook de moed erin door zijn duistere humor. Maar hij is in het normale leven oprecht, heeft hij geen tijd voor muggenzifterij en nog minder voor leugens. Sam weet ook goed zijn emoties uit te schakelen mocht het hem even te veel worden.
Splinter Cell
Dubbelagent
In 2008 werd Sam’s dochter aangereden door een dronken bestuurder. Zijn dochter overleefde dit niet en Sam besloot om de moeilijkste missie uit zijn carrière aan te nemen, hij had immers toch niets meer te verliezen. In deze missie moest hij fungeren als dubbelagent, en ging hij diep undercover. Zijn uiteindelijke missies was om de terroristische organisatie John Brown's Army uit te schakelen. Dit maakte je allemaal in mee in Splinter Cell: Double Agent.
Splinter Cell: Conviction
In 2010 gaat Sam weg bij de Third Echelon, een tak binnen de NSA, om de moord op zijn dochter te onderzoeken. Al snel verandert het hele verhaal voor Sam, nadat bekend wordt dat terroristen een bom willen maken. Aangezien hij niet meer bij de NSA werkt, kan hij legaal niets doen, maar dat houdt hem niet tegen.
Verwijzingen naar Sam
Door de jaren heen zijn er verschillende games geweest met een verwijzing naar Sam Fisher. Zo is in de “Snake vs. Monkey” modus in Metal Gear Solid 3: Snake Eater te horen dat Snake aan zijn kolonel vraagt of ze niet iemand “zoals Sam” kunnen inhuren om het werk te doen.
Ook in Rainbow Six: Vegas 2 zit een verwijzing naar Sam Fisher. Er is namelijk een achievement waarbij je vijf keer achter elkaar iemand een headshot moet geven met een gedempt wapen. Deze achievement draagt de naam: My Name is Sam.
Sam Fisher
Sam Fisher in het kort
Sam is iemand die graag observeert maar niet teveel spreekt. Helaas voor hem heeft hij niet het meest gelukkige leven. Zijn ex-vrouw is overleden, en ook zijn dochter kwam op jonge leeftijd om. Ondanks dat weet hij zich goed staande te houden, mede dankzij zijn donkere humor.