XGN Karakters: Pit

Article
woensdag, 26 augustus 2009 om 19:00
xgn google image
Zo, er zijn weer twee weken om en is het tijd voor een nieuw karakter binnen de XGN Karakters reeks. Ditmaal kijken we terug naar Pit, een engel die al lange tijd geen eigen game heeft gehad.
Ondanks dat veel gamers Nintendo smeken om een nieuw deel uit de Kid Icarus franchise, hebben we Pit nog niet gezien op de Wii in een eigen game. Maar wie is dit mannetje eigenlijk?
Geïnspireerd door Griekse goden
Veel mensen kennen het verhaal van Icarus wel, een jongen die ontsnapt uit een gevangenis door te vliegen met zelfgemaakte vleugels. Pit is dan ook losjes gebaseerd op Icarus, denk maar aan de vleugels. Maar ook is hij gebaseerd op de Griekse god Eros.
Deze Griekse god is volgens de Griekse mythologie de god van de liefde. Hij richt zijn pijl en boog op de mensen om hen op slag verliefd te maken. Deze god heeft net als Icarus vleugels, maar bezit daarnaast dus ook over een pijl en boog. Deze pijl en boog gebruikt Pit dan ook in de Kid Icarus games.
Griekse kleding
Nintendo heeft goed gekeken naar de Griekse mythologie toen ze bezig waren met het ontwerpen van Pit. Pit draagt namelijk een wit gewaad en sandaaltjes. Pas in het tweede deel, Kid Icarus: Of Myths and Monsters, kreeg Pit zijn kenmerkende lauwerkrans en werd duidelijk dat hij blauwe ogen had.
Op de Wii is Pit alleen verschenen in Super Smash Bros. Brawl. In deze game ziet hij er een stuk volwassener uit dat in de oudere delen en dat met name op de oudere boxarts en cartoons. Nintendo noemt dit dan ook “een grote stap voorwaarts in zijn evolutie.”
Wapens
In de eerste twee delen uit de Kid Icarus serie gebruikt Pit een pijl en boog om zijn tegenstander te lijf te gaan. Deze boog werd in Super Smash Bros. Brawl vervangen voor twee kleine mesjes, welke hij kreeg van Palutena, een godin uit de wereld van Kid Icarus. De mesjes konden samengevoegd worden tot pijl en boog maar dienden vooral voor korte afstandgevechten.
Verwijzingen naar Pit in andere games
Helaas heeft Pit maar twee eigen games gehad, Kid Icarus (NES) en Kid Icarus: Of Myths and Monsters. Wel zijn er in een aantal games verwijzingen naar hem geweest. Zo bespeelt Pit een viool in de game Tetris op de NES. De speler dient wel gamemodi B te spelen, de snelheid op negen te zetten en de hoogte op 5.
In 1990 konden we Pit zien in de game F-1 Race. Hierin juichte Pit de speler toe op de achtste baan in het spel. Ook was Pit te bewonderen in het eindfilmpje van de game.
Pit verscheen ook al eerder in een Super Smash Bros. game, namelijk in Super Smash Bros. Melee. Hierin kon de speler Pit bemachtigen als trofee. Deze trofee verschafte informatie over Pit, maar veel van deze informatie was eigenlijk al bekend.
Veel gamers maakte kennis met Pit in WarioWare: Twisted voor de GameBoy Advance. In dit spelletje moet je namelijk Pit besturen waardoor je vijanden en andere obstakels ontwijkt. Ook kun je zijn themesong vrijspelen in deze game. Nintendo liet een boodschap achter voor de fans, en die luide als volgt: “This is the closest thing to a sequel you’re gonna get! Har Har!”
Als laatste hebben we nog een verwijzing naar Pit in het vervolg op WarioWare: Twisted, namelijk in WarioWare: Smooth Moves voor de Wii. In een spelletje waarin jij de dirigent bent speelt Pit namelijk een instrument. Ook dien je een nummer uit Kid Icarus te dirigeren.
Pit in het kort
Pit zag het levenslicht in 1987 op de NES en wist meteen een grote groep fans achter zich te krijgen. Niet veel later verscheen dan ook het tweede deel met deze engel in de hoofdrol. Pit is geïnspireerd op een aantal mythische wezens uit de Griekse mythologie en dat is terug te zien aan zijn kleding en zijn vleugels. Helaas heeft Pit lang geen eigen game gehad, maar het gerucht gaat de ronde dat deze binnenkort aangekondigd zal worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties