XGN Karakters: Lara Croft

Article
woensdag, 07 oktober 2009 om 19:30
xgn google image
Eén van de meest bekende videogame karakters is natuurlijk Lara Croft. Deze sexy heldin heeft al heel wat avonturen meegemaakt.
De grootste gameheldin aller tijden is ongetwijfeld Lara Croft. De rondborstige dame wist in het begin van het 3D-tijdperk enorm veel zieltjes van gamers in haar bezit te krijgen. Niet verschenen alleen games van de heldin, maar straalde Angelina Jolie in twee films en zijn er een aantal modellen die de wereld over reizen als Lara. Zelfs één die onze Hugo, fanatiek Lara Croft fan, nog probeerde te versieren, maar die dit al snel afwimpelde, sorry Hugo.
Rijke ouders en privé les
Ondanks dat Lara Croft pas in 1996 voor het eerste schitterde in haar eigen serie, Tomb Raider, beviel Amelia Croft in 1967, fictief, van Lara. Door haar rijke ouders kreeg de kleine Lara privé les tot haar elfde waarna ze naar het Wimbledon High School for Girls ging.
Omdat het de bedoeling was dat Lara ging trouwen met ene Graaf Farringdon, volgde ze na haar opleiding op Wimbledon een opleiding op een Zwitserse school. Hier leerde ze hoe je moest leven in rijkere familie kringen. Echter raakte Lara op haar zestiende geïnteresseerd in archeologie.
Geen doorsnee dame
Als je één van de Tomb Raider games hebt gespeeld, zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat Lara geen doorsnee meisje is. Zo houdt ze erg van bergklimmen, skiën en motoren. Lara houdt erg van deze bezigheden omdat ze op haar 16e mee mocht met een professor om een artefact te zoeken in Azië.
Ook kwam ze er tijdens deze reis achter dat ze zich alleen goed kon vermaken. Ze vond ook dat het rijkelui’s leven haar weerhield om leuke dingen te doen. Haar besluit stond vast, reizen over de hele wereld met als hoofddoel oude artefacten terug te vinden wordt haar job.
Veel artefacten en landen bezocht
Tijdens haar reizen over de wereld, is Lara nog op één continent niet geweest, Australië. De overige continenten heeft ze inmiddels allemaal al wel één of meerdere keren bezocht en het resultaat mag er zeker wezen. Want tijdens haar reis heeft ze vele artefacten bemachtigd.
Het betreft niet alleen maar fictieve maar ook, mogelijk, echt bestaande artefacten. Want wie heeft er niet gehoord van het zwaard Excalibur en de Doos van Pandora?
Indiana Jones en een Zuid-Amerikaanse dame
Toen ontwikkelaar Core Design besloot om de Tomb Raider serie te gaan maken, werd er een hoofdpersonage bedacht. Toby Gard begon aan een personage te werken en al gauw verscheen er een Indiana Jones-achtig beeld. Zo droeg het personage een hoed en een zweep. Oprichter Jeremy Smith vond dat het personage niet interessant genoeg was en vroeg Gard of hij nogmaals een personage wou bedenken.
Met een personage uit Virtua Tennis, heel Core was verliefd op dit personage, in zijn achterhoofd begon hij nogmaals een personage te ontwerpen. Zijn creatie betrof nu een vrouw van Zuid-Amerikaanse afkomst, genaamd Laura Cruz. Ook toen was Smith nog niet helemaal tevreden, zo was de naam niet Engels genoeg. Dat resulteerde later dus in Lara Croft.
Foutje!
Wat waarschijnlijk wel het meeste opvalt aan het uiterlijk van Lara is haar grote borstomvang. Volgens Gard was dit een foutje van hem toen hij het personage aan het ontwerpen was. Hij zou namelijk tijdens het maken van de borsten de grote naar 150% hebben gezet, maar per ongeluk veranderen hij het aantal naar 250%. Het resultaat, een paar flinke borsten. Gard heeft later aangegeven dat hij het ‘jammer vond dat haar borsten zo groot zijn’. Deze zijn in 2006 dan ook lichtelijk verkleind.
Films en modellen
De Tomb Raider games verkochten erg goed, en de serie was uitermate geschikt om verfilmd te worden. Dat gebeurde dan ook. De eerste film was een groot succes waarin Angelina Jolie de rol van Lara Croft op zich nam. Ook in de tweede film vertolkte Jolie de rol van Lara Croft. Iets dat veel mannen en gamers een perfecte keuze vonden, Jolie heeft namelijk wel wat weg van Lara.
Ook wordt er om het aantal jaar een nieuw Lara Croft model uitgekozen. Deze dame promoot dan de games en gaat mee naar beurzen. Momenteel is Alison Carroll de Lara Croft van vlees en bloed.
Lara Croft in het kort
In 1996 mochten wij voor het eerste kennismaken met, volgens velen, de mooiste gameheldin ooit. Ze heeft het rijkelui’s leventje achter zich gelaten en heeft het nu gemunt op verschillende artefacten. Tijdens haar zoektochten beoefent ze veel sporten waaronder skiën en bergbeklimmen. Maar Toby, was het foutje bij de borstomvang nou echt een fout of toch stiekem wel de bedoeling?

Populair Nieuws

Laatste Reacties