XGN Karakters: Fox McCloud

  Om de twee weken blikken we terug op een bekend game icoon. Vorige keer konden jullie genieten van ruimte-heldin Samus Aran, nu is het de beurt aan Star Fox.

  Sinds de Super Nintendo is er op elke Nintendo console wel een Star Fox game verschenen. Fox McCloud speelt daarin de hoofdrol, maar wie is deze vos nou precies? Welke impact hadden zijn games op de gamesindustrie? En wie bedacht hem?

  3D op de SNES
  In 1992 was Nintendo samen met ontwikkelaar Argonaut Software bezig met het maken van een 3D-game voor de Super Nintendo. Tijdens de ontwikkeling hield Argonaut zich bezig met de techniek achter de game en Nintendo met het design. Het resultaat was een on-rails shooter zonder verhaal, en dit kon Nintendo natuurlijk niet uitbrengen.

  Schaap, wolf, mus of toch maar vos?
  Daarom verzon Shigeru Miyamoto een fictief universum waarin het spel zich afspeelde. Na dit universum te hebben verzonnen, moest er nog een personage in het ruimteschip geplaatst worden. Hierbij had Miyamoto de keuze uit de volgende namen: Star Wolf, Star Sheep, Star Sparrow, Star Hawk en tot slot Star Fox.

  Nadat Miyamoto het Fushimi Inari-taisha, een altaar in Kyoto, had bezocht, besloot hij om de game de naam Star Fox te geven. Het hoofdpersonage werd gemaakt nadat Miyamoto ideeën had opgedaan uit dit zelfde altaar. Zo kreeg Fox onder meer zijn kenmerkende rode sjaal, omdat er bij het altaar allemaal rode poorten waren.

  Laatste ruimte mode
  Sinds de eerste Star Fox game heeft Fox McCloud maar al te vaak zijn kleding gewisseld. Zo droeg hij in de eerste game een oranje pak, metalen schoenen en een vliegpak. In de tweede game, Star Fox: Lylat Wars, welke verscheen op de Nintendo 64, droeg hij een groen pak en een jas waarvan hij de mouwen heeft opgestroopt tot aan zijn ellebogen.

  In zijn derde avontuur, Star Fox Adventures, welke verscheen op de GameCube, draagt Fox McCloud totaal andere kleren als dat we van hem gewend zijn. Zo draagt hij een wit vest en een groene broek. Ook in zijn volgende game op de GameCube, Star Fox Assault, draagt hij een groen met rood pak, een wit vest en rode schoenen.

  Inmiddels heeft hij ook deze kleding weer in zijn kastje hangen, want net als hier is old skool helemaal hot. Hij heeft namelijk het pakje uit Star Fox: Lylat Wars weer uit de kast getrokken!

  Professioneel, maar koppig en soms een tikkeltje verlegen
  Door de serie heen hebben de fans van de serie in de gaten gekregen dat Fox drie karaktereigenschappen heeft. Zo heeft hij een professionele kant, is hij zo af en toe vrij koppig en is hij sinds Star Fox Adventures regelmatig verlegen. Dit laatste komt omdat Krystal, een vrouwelijk vos, zijn team heeft versterkt. Krystal flirt regelmatig met Fox wat resulteert in stotteren en blozen.

  Fox laat toch het meeste van de tijd zijn professionele kant zien. Dit is vooral te merken in de eerste paar games. Hierin doen Fox en zijn team er alles aan om zijn aartsvijand Andros de nek om te draaien.
  Als laatste hebben we nog het koppige gedeelte. Dit zie je eigenlijk alleen terug in de game Star Fox Adventures. Fox gaat hier zo af en toe nogal nonchalant om met bepaalde zaken.

  {video:https://cdn.xgn.nl/upload/starr%20fox.flv}

  Fox McCloud in het kort
  Wat eigenlijk begon als een technische demo, is uitgegroeid tot een goede serie met daarin een vos. De koppige, maar toch professionele Fox, heeft inmiddels een flinke achterban waar hij gerust trots op mag zijn. Wij hopen binnenkort een nieuwe Star Fox game op de Wii te mogen verwelkomen, want wij zien Fox McCloud het liefste in zijn ruimteschip, de Arwing.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.