XGN gaat ook over op 3D

Article
donderdag, 01 april 2010 om 19:00
xgn google image
Sinds december vorig jaar is iedereen in een 3D hype beland. James Cameron bracht 3D groots naar de bioscopen, Sony gaat het naar de consoles brengen, Nintendo naar de handhelds, en ook XGN doet mee.
Nadat de film Avatar uitkwam, was iedereen razend enthousiast over 3D in films. James Cameron wist het meeste geld ooit binnen te slepen met zijn film, en sindsdien lijkt iedereen op de 3D trein te springen.
Zo kondigde Nintendo pas geleden hun nieuwe handheld aan, de 3DS. Deze moet 3D gamen op de handhelds mogelijk maken. Hoe het precies gaat werken, is nog de vraag, maar dat de hype groot is mag duidelijk zijn. En ook Sony doet mee. In de zomer komen de eerste 3D televisies van deze Japanse fabrikant uit, en de PlayStation 3 gaat dit uiteraard ondersteunen. Zo kun je dus ook in je huiskamer in 3D gamen.
Na de bioscoop, televisie, console en handheld ontbreekt eigenlijk nog maar één medium dat niet aan 3D doet. Dat is het internet. Tot nu toe zijn er geen websites die echt 3D bieden, en daar moet verandering inkomen. XGN grijpt deze kans dan ook aan om als eerste in Nederland, en misschien wel in de wereld, haar website in 3D te maken. Een klein voorproefje is hieronder al te zien. Mocht je een 3D bril in huis hebben, zet deze dan op en klik op het plaatje voor de grote versie.
XGN in 3D
Op dit moment werkt ons technische team dan ook hard aan deze optie. Verwacht wordt dat de nieuwe versie van XGN ergens in juni online zal komen, waarna gelijk de eerste dingen in 3D te zien zijn. Verwacht onder andere trailers en screenshots in 3D, maar ook onze eigen reportages gaan over naar deze nieuwe techniek. De eerste test zijn de afgelopen maand al gedaan, zodat we aankomende zomer probleemloos over kunnen stappen.
Om XGN in 3D te zien, zul je wel een speciale monitor moeten aanschaffen die de technologie ondersteunt. Mocht je echter al een 3D televisie hebben, dan sluit je daar natuurlijk gewoon je PlayStation 3 op aan en gebruik je de internet browser op de console voor je dagelijkse portie XGN, maar dan in 3D!