XGN Doe Mee: welk gamepersonage moet in Super Smash Bros. komen?

Article
zaterdag, 03 mei 2014 om 14:45
xgn google image
Nu de meimaand vrolijk op de voorgrond staat, mogen we de korte broeken en jurken langzaam maar zeker weer op de strijkplank leggen en de barbeque vol geweld uit de schuur trekken om de lange avonden weer ten volle te kunnen benutten. Nu nog een aangenaam temperatuurtje en het leven is goed. Terwijl we daarop wachten hebben we ook nog weer een nieuwe Doe Mee voor jou klaarliggen, beste lezer.
Het iconische personage Mario is simpelweg niet meer weg te denken uit de harten van menig gamer. De bekende loodgieter rent, springt, vliegt en vecht zich een baan door talloze avonturen in tot op heden meer dan tweehonderd games. Tweehonderd! Ongelofelijk. En we kunnen er nog maar geen genoeg van krijgen. Mario beoefent talloze sporten en vechtstijlen en is te zien in tennisgames, voetbaltitels en zelfs bizarre role-playing perikelen in een wereld die gemaakt is van papier. Je kunt het je zo gek niet bedenken en de kans is groot dat Nintendo's mascotte hier ervaring mee heeft. Niet zo gek dus dat mijn waarde collega Laura vorige week razendbenieuwd was naar jouw visie van een nieuwe Mario spin-off.
De reacties waren zoals gewoonlijk weer heerlijk uiteenlopend. Maar goed ook, want van saaie Doe Mee's, daar houden we niet zo van. Ik niet in ieder geval. XGN'er svenysven wordt deze week vereeuwigd met zijn reactie op de vorige stelling:
Mario op een skateboard, het klinkt eigenlijk zo gek nog niet. De gekke Italiaan heeft zich bewezen in zoveel sporten dat de weg naar het worden van een professionele skater best te doen lijkt. Zie je hem al een 50-50 op een metalen leuning doen? Ik wel. En als hij valt dan schreeuwt hij gewoon zoals hij dat deed in Super Mario 64. Alsof het zo moet zijn.

Nieuwe stelling van de week

Goed, tijd voor nieuw denkvoer. De komst van een nieuwe Super Smash Bros. doet de gemiddelde Nintendo fan ongetwijfeld uit waanzinnig groot enthousiasme zijn of haar hoofd door het beeldscherm rammen. En terecht! Want Super Smash Bros. is gewoon een fantastische game om met je vrienden te spelen. Omdat iedere Smash game een gigantische lijst aan speelbare personages kent, heeft ongetwijfeld iedere fan stiekem wel een favoriet. Maar het kan zo zijn dat één van jouw favoriete gamepersonages allertijden zijn of haar opwachting nog niet in de Super Smash arena heeft gemaakt. Daarom luidt de stelling van deze week (met mede dank aan XGN'er JediKiller-Jango) als volgt:
Welk gamepersonage moet van jou in de nieuwe Super Smash Bros. game verschijnen? En waarom?
Voor het sfeertje boeit het helemaal niets of het een karakter van de Nintendo vleugel is of niet. Metal Gear Solid's Snake zat immers ook in Super Smash Bros. Brawl voor de Wii. Persoonlijk zie ik Sora uit Kingdom Hearts wel een potje hard kontschoppen in de arena tegenover personages als Link en Ness. Past hij prima tussen met zijn Keyblade en magische krachten. Maar de Japanse zonnegod Amaterasu die de gedaante van een witte wolf aanneemt in de iconische game Okami, zou ook zeker geen slecht figuur slaan. Wie heb jij in gedachten? En waarom zou hij of zij in jouw ogen een waardige plek in de Super Smash arena verdienen?
Creatieve teksten worden beloond met een mogelijke voorkeursbehandeling in de nieuwe Doe Mee, dus laat die hersens lekker kraken! Succes en tot volgende week!

Populair Nieuws