XGN Doe Mee: Was Duke Nukem Forever het lange wachten waard?

Article
zaterdag, 25 juni 2011 om 17:15
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht!
Vorige week vroegen we of jullie deze zomer op vakantie gaan. De antwoorden varieerden enorm. Een aantal van jullie blijft gewoon lekker de hele zomer thuis, wellicht achter de tv met een controller in de handen, of misschien aan het bureau met examenbundels voor je. Maar voor sommigen is dat te saai, zolang thuis blijven, en die mensen gaan deze zomer lekker een weekje chillen aan zee of zoeken een leuk vakantiepark binnen onze landsgrenzen. Of je maakt een grote trektocht door onbekende gebieden in verre landen. Dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die simpelweg het geld voor een vakantie niet hebben. De winnaar van deze week is mathy 16, die er een productieve zomer van gaat maken:
Inmiddels ligt Duke Nukem Forever alweer zo'n twee weken in de schappen. De game waar we al meer dan een decennium op gewacht hadden. De comeback van the Duke, de man die "all outta gum" is. Duke Nukem Forever werd vanaf enkele maanden voor de release al flink gehyped door uitgever 2K Games. Een aantal van jullie zullen de game meteen op de release aangeschaft hebben, anderen hebben wellicht eerst de kat uit de boom willen kijken. De meningen over de game zijn erg verdeeld. Wij zijn benieuwd naar jullie mening en onze vraag van deze week is dan ook: Was Duke Nukem Forever het lange wachten waard?
Zelf heb ik het genoegen gehad de vroege demo van de game te mogen spelen en dat vond ik, als ik heel eerlijk moet zijn, crap. Ik kan hier wel een lading argumenten gaan noemen waarom, maar daar hebben we het fenomeen recensie voor. Ik heb ook enkel de demo gespeeld, dus de complete ervaring heb ik ook niet met Duke Nukem Forever. Dat neemt echter niet weg dat ik de hele beleving in de demo gewoon enorm slecht vind en misschien zegt het wel iets over de hele game dat ik enkel na het spelen van een demo al zo stellig ben in mijn oordeel. Deze game zou evengoed vijf jaar geleden uitgebracht kunnen zijn en dan nog was het allemaal wat aan de slappe kant. Maargoed, genoeg tijd verkwanseld aan het afkraken van een game, wat is jullie mening?