XGN Doe Mee: Is het belangrijk dat een console tweedehands games ondersteunt?

Article
zaterdag, 31 maart 2012 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of 3D-graphics ondertussen al een succes te noemen zijn. Het antwoord is vrijwel unaniem: neen. De meesten onder jullie vinden de technologie te duur en hebben last van pijnlijke ogen na lange gamesessies. Bovendien zou het te weinig toevoegen volgens jullie, al vinden sommigen wel dat bepaalde 3DS games wel degelijk een meerwaarde hebben. Winnaar van vorige week is Oathbreaker, die zelf in het bezit is van een 3D-televisie. Hij dacht er het volgende over:
De eerste geruchten van de PlayStation 4, bijgenaamd Orbis, zijn inmiddels verschenen en heeft al een hele discussie opgewekt. De console zou namelijk geen tweedehands games ondersteunen en deze automatisch blokkeren wanneer het spel in kwestie niet aan jouw account is gekoppeld. Het spel is vervolgens wel te spelen indien je een prijs betaalt. Een schande volgens verschillende analisten en een mogelijke zege voor heel wat ontwikkelaars. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Is het belangrijk dat een console tweedehands games ondersteunt?
Het is volgens mij erg belangrijk dat een nieuwe console tweedehands games ondersteunt. Het is inderdaad zo dat ontwikkelaars en uitgevers geen geld te zien krijgen wanneer je een spel doorverkoopt, maar waar gaat dit naartoe? Als dit wordt toegepast in de game-industrie, wat houdt de muziek- en de filmindustrie dan nog tegen om eenzelfde systeem in te voeren? Ik voorspel dat dergelijke maatregelen enkel maar meer piraterij zullen veroorzaken.

Populair Nieuws