XGN Doe Mee: Is de klassieke controller met uitsterven bedreigd?

Article
zaterdag, 18 februari 2012 om 17:30
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee. De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie het beu zijn om op zombies te knallen. Uit de antwoorden blijkt dat jullie het nog lang niet beu zijn om op ondode wezens te jagen. Jullie zijn dol op de zombie modus van Call of Duty en kunnen ook van games als Dead Island en Dead Rising zeker genieten. Vechten tegen virtuele zombies heeft volgens OwningJigsaw veel nut. Het is immers een goede training voor wanneer de echte zombie invasie begint. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij onderstaande woorden:
De laatste jaren lijkt het wel of grote uitgevers de klassieke controller willen wegwerken. Dit zagen we voor het eerst op de Wii en later ook op de andere consoles met Kinect en Move. Nu blijkt dat de Wii U een speciale controller krijgt met ingebouwd scherm en ook de Xbox 720 zal waarschijnlijk een dergelijke controller krijgen. Het is nog maar afwachten wat Sony zal doen met de volgende PlayStation console. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Is de klassieke controller met uitsterven bedreigd?
Ik denk dat de klassieke controller niet stuk te krijgen is. Teveel hardcore gamers zijn nog steeds dol op de klassieke besturing. Een goed bewijs daarvan is de gamepad die is uitgebracht voor de Wii. Op die manier kun je toch nog op de goede oude manier gamen. Casual gamers zullen volgens mij met alle mogelijke controllers spelen. Maar om echt goed online te kunnen spelen, heb je naar mijn mening toch een klassieke controller nodig. Ik begrijp wel dat iedereen op de proppen komt met nieuwe besturingsvormen, zolang het de oude soort controllers maar niet wegwerkt.