XGN Doe Mee: Hoe belangrijk zijn mods?

Article
zaterdag, 19 mei 2012 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorig week vroegen we jullie of het moet kunnen om games illegaal te downloaden wanneer je disc stuk is. Bijna iedereen is van mening dat dit niet toegelaten mag worden. Slechts een enkeling vindt dat illegaal downloaden in die situatie gerechtvaardigd is. Toch lijkt iedereen het eens te zijn over een gegeven: er moet een speciale regeling komen voor dit soort situaties. Dat vindt ook Christian Vleeming, die onze winnaar van vorige week is geworden dankzij het volgende antwoord:
Als beloning mag je van ons gratis en voor niets een auto downloaden.
Sommige ontwikkelaars geven maar al te graag een developer kit vrij zodat gamers hun eigen mods kunnen bedenken en maken. Steam heeft dan ook een tijdje terug een speciale nieuwe sectie gekregen waarin je mods kunt downloaden. Momenteel is dit mogelijk voor The Elder Scrolls V: Skyrim en Portal 2. Er zijn niet zoveel ontwikkelaars die mods toelaten in hun games, en dat brengt ons naar de vraag van deze week: Hoe belangrijk zijn mods?
Mods zijn enorm belangrijk volgens mij! Ze hebben de mogelijkheid om games te verbeteren en 1001 voorwerpen en missies toe te voegen. Voor Skyrim heb ik dan ook momenteen een groot luchtschip en nieuwe soorten draken geïnstalleerd. Ook de Day Z mod voor Arma II is bijzonder leuk en dankzij de mod staat Arma II nu al bijna een week bij de best verkopende games van Steam. Ik vraag me dan ook af waarom niet meer ontwikkelaars ondersteuning bieden voor mods, het kan volgens mij enkel maar de verkoopcijfers doen stijgen.

Populair Nieuws