XGN Doe Mee: Heb jij interesse in de Ouya console?

Article
zaterdag, 14 juli 2012 om 18:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we welke games jullie op reis nemen. Heel wat mensen lijken geen games mee te namen of spelen gewoon de spelletjes die op hun smartphone staan. Slechts twee mensen nemen handhelds van Sony mee en een grote meerderheid kiest voor Pokémon of Mario op de DS of de 3DS. Jakerockwell neemt nog gewoon zijn oude Game Boy Advance mee op reis en is onze winnaar van vorige week dankzij de volgende woorden:
Er is een nieuwe console in de maak, die niet door Nintendo, Sony of Microsoft wordt uitgebracht. De Ouya console zal 99 dollar kosten bij de release en draait op Android. Hierdoor is het mogelijk om zelf games te ontwikkelen voor de console. Heel wat games zullen dan ook gratis worden uitgegeven op de Ouya. Meer informatie hierover, waaronder de technische specificaties, is op de Kickstarter-pagina te vinden. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Heb jij interesse in de Ouya console?
Ik heb zeker en vast interesse in de Ouya. Een lage prijs, een totaal nieuw besturingssysteem (voor een console dan toch) en iedereen kan er games voor maken. Dit betekent dat er heel wat slechte games zullen verschijnen maar tussen die hoop zullen vast wel enkele pareltjes zitten. Op deze console zullen we volgens mij de nieuwe Super Meat Boy of Terraria zien. Ik denkt wel dat de graphics erg slecht zullen zijn op je grote HD-televisie, aangezien de graphics van Android-games vaak al zwak zijn op je smartphone.