XGN Community Update - Week 7

Article
zondag, 16 februari 2014 om 15:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een -minstens zo belangrijk- onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Community? Wut?!

Ja, het was je misschien nog niet opgevallen, maar XGN heeft ook een forum en zo. Als je rechts in de hoek kijkt, dan zie je dat je een account kunt aanmaken. Vervolgens kun je onder alle artikelen je eigen visie en mening verkondigen. En dan is er ook nog een forum. Dat forum kan jouw geluid wel gebruiken, dus ga snel even langs! Wie veel post krijgt veel XP en wie veel XP heeft, verdient veel respect. Niet alleen van de XGN-redactie, maar ook van de rest van de community, en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Meld je dus snel aan (als je dat nog niet had gedaan) en misschien zie je de volgende keer jouw naam wel terug in deze rubriek! Maar niet spammen hè, want dat telt niet.

Community Newsflash

Wat de afgelopen twee weken vooral opviel was de terugkeer van befaamd community lid Ubiytsa (nu onder de naam Ubiy). Na een vrij lange ban is hij weer terug in de comments en op het forum en dat is goed te merken! Ga zo door Ubiy met al die activiteit, dan win je binnen de kortste keren een achievement.
Ook niet onbelangrijk is het feit dat er weer een nieuwe preview voor het aankomende forum is geplaatst. Wie hem nog niet gezien had, hier kun je terecht. Hoewel het ontwerp nog niet helemaal af is, komt de eindstreep langzaam maar zeker in zicht. Vergeet vooral niet je feedback achter te laten in het forum, zodat we straks een resultaat neer kunnen zetten waar iedereen tevreden mee is.
In ander nieuws: AlbertHeijn is het zat met de Nintendo fanboys. Verderop in deze community update hebben we het hier nog over in het interview. In het forum heeft hij een topic geopend met zijn klachten. Hoewel hij er in de eerste instantie vanuit ging dat er geen fanboys op het forum zaten, wist Monsternon de topic prima te vinden en ging hij de discussie aan. Mochten er nog meer Nintendo fanboys deze update lezen en zich aangevallen voelen, hier kun je de topic vinden.

In de spotlight: AlbertHeijn

Elke update kletsen we met een gebruiker! Deze keer staat AlbertHeijn aka Erik in de spotlight. We hebben het over het belang van het forum, Nintendo fanboys, het nut van advertenties en het bewerken van Harry Piekema's foto's.
Anne: Begin maar eens met te vertellen hoe je op XGN terecht bent gekomen.
Erik: Ik was aan het kijken voor wat nieuwe spellen en zag Dishonored wel zitten. Toen ik meer aan het zoeken was over Dishonored kwam ik al snel bij de vrijdagavondshow terecht waarbij Rob en Hugo een Dishonored masker weggaven. Ik dacht: leuk! Maar voor de rest had ik geen interesse. In november datzelfde jaar kwam ik weer op deze site terecht. Ik kwam er pas later achter dat de vrijdagavondshow met de aflevering over Dishonored ook van XGN was. Ik weet niet eens meer precies waarom ik voor de tweede keer op de site terecht kwam, waarschijnlijk doordat ik per ongeluk ergens op klikte. Normaal ben ik niet zo van het aanmaken van accounts, maar ik zag dat de community leefde en ik vond vooral de discussies onder artikelen leuk. Toen ik zag dat ik met een simpele muisklik een account kon maken via Facebook was ik verkocht. Ik dacht: wat een moderne site is dat! Het was echt top dat het aanmelden zo snel kon en weinig gedoe veroorzaakte.
Anne: Viel je meteen goed binnen de groep?
Erik: Ik was eerst nog niet zo forum-minded. Eerlijk gezegd wilde ik eerst een naam opbouwen door onder bijna elk artikel te reageren. Later was ik daar wel klaar mee en viel opeens het forum op. Het voelde haast als een verborgen deur die ik had gevonden, waarachter een andere wereld verscholen zat. Ik voelde me niet meteen thuis, maar het duurde niet lang voordat ik erbij hoorde. Het niveau was pittig laag, dus er was een lage instapdrempel. Het duurde maar een weekje totdat ik automatisch naar het forum ging zodra ik mijn computer opstartte.
Anne: Wie zijn je beste vrienden binnen de community?
Erik: Voor mijn gevoel is iedereen mijn vriend, behalve Monsternon en nog wat van die mensen die altijd de grootste mond hebben over het zinkende schip van Nintendo. Maar de community is niet groot, haast stervende, daarom aanschouw ik bijna iedereen als vriend. Ik hoop dat je met de community de forumleden bedoeld. Die mensen die alleen op artikelen reageren aanschouw ik als XP jagers die dat enkel doen om in de prijzen te vallen.
Anne: Waarom is voor jou het forum belangrijker dan reacties onder artikelen? Daar zijn toch soms juist interessante discussies aan de gang?
Erik: De discussies boeien me wel, alleen ze voegen weinig toe naar mijn idee. Dankzij mensen die alleen maar reageren in de reacties verstoft het forum. Het forum heeft door dit soort gebruikers het meeste brood wel gegeten naar mijn idee. Er zijn meer mensen die weggaan en minder mensen die komen. Als je het zo bekijkt lijkt het wel op de Nederlandse maatschappij, de bende vergrijst. De mensen die alleen onder de artikelen reageren durven zichzelf niet in het diepe te werpen op het forum. Reacties zoals mensen die zeggen dat het spel leuk is voegen niks toe, je kunt beter schreeuwen dat een spel geen kloot aan is, dan gaat het leven. Vooral bij Nintendo is dit het geval, wanneer je reageert als geen pure Nintendo liefhebber is het net alsof je met een stok in een mierenhoop port, hartstikke kikken!
Anne: Denk je niet dat dit ook te maken heeft met de veranderingen in de internetcultuur? Zijn forums niet gewoon passé? Moet alles tegenwoordig niet in 140 tekens met hashtags en mentions als het even kan? Plus een like-button om het af te maken.
Erik: Het forum verslonst naar mijn weten en daar kan ik best wel boos om worden. Maar omdat ik af en toe leuke prijzen win sust dat mijn woede en blijf ik klakkeloos reclame maken voor de site. Vergelijk het met brood en spelen, zodat de gemiddelde XGN'er rustig blijft.
Anne: Volgens mij ligt het grootste probleem in het forum vooral bij het feit dat er vrij weinig nieuwe topics worden aangemaakt. Door XGN niet en ook door de community zelf niet.
Erik: Wijs niet naar de community! Het forum wordt bijna geheel genegeerd, de doorstroming is er niet meer, dat is jammer. Op gezonde fora komen er nieuwe gebruikers en gaan oude weer weg, enzovoorts. Dit is bij XGN niet het geval. Veel van de ouwe meute zit er nog en zijn heel erg close met elkaar. Hier door zullen nieuwkomers zich minder snel welkom voelen. Dat maakt mij eerlijk gezegd niks uit. Het forum hoeft van mij niet super druk te worden, dan raak je de draad kwijt en moet je soms tientallen berichten terug lezen. Dat duurt me te lang. Maar zo rustig is ook niet goed.
Anne: Ik leg ook een schuld bij de community, maar jullie hoeven ook niet te doen alsof jullie perfect zijn. Jullie zijn een behoorlijk hechte vriendengroep die barsten van de vooroordelen over nieuwelingen waardoor het erg lastig is om als groentje met de rest van de community te mengen. Als iemand 10 XP heeft is het meteen al: 'Oh jij komt zeker voor de prijzen'.
Erik: Geloof het of niet, maar het is wel zo! XGN geeft ook ontzettend veel weg, dat maakt in principe niet uit, maar op dat soort evenementen komen gelukszoekers af. Daar zijn er inmiddels een hele hoop van. Die mensen gaan niet naar het forum, reageren niet op artikelen en voegen absoluut niets aan de site toe.
Anne: Dus je staat wel open voor nieuwe leden als ze de moeite nemen zich netjes voor te stellen in het forum, etc.?
Erik: Ja, iedereen is welkom tenzij het verdwaalde gelukszoekers zijn die denken dat er op het forum ook van alles wordt weggegeven.
Anne: Mooizo!
Erik: Dat soort prijzenjagers hebben vaak overigens ook nog eens een addblocker. Daar lijkt in de eerste instantie niets mis mee, maar dat soort addblockers zorgen er wel voor dat XGN steeds meer advertenties op haar site moet plaatsen. Mensen hebben natuurlijk recht op hun geld en als ze dat moeten verdienen met advertenties, dan zij het zo. Ik verwijt XGN dan ook niet dat ze zoveel advertenties hebben op hun site. Ik zie dat hele gedoe met advertenties het als een kettingreactie. Een site kost geld en inkomsten krijgen ze van advertenties. Zodra er veel mensen komen met een addblocker hebben ze minder inkomen, waardoor er meer advertenties moeten worden geplaatst. Hierdoor gaan vervolgens meer mensen addblocker gebruiken en zo gaat het maar door. In principe logisch en niets mis mee, maar wat er nu weer op de site staat slaat toch alles!
Anne: Wat bedoel je precies?
Erik: Die advertentie met die trailer van The Elder Scrolls Online, die uit zichzelf afspeelt terwijl ik naar beneden scroll omdat ik op zoek ben naar de comments. Hierdoor kan ik niet op XGN als ik in de klas zit!
Anne: Is het niet de bedoeling dat je gewoon oplet in de klas :P? Maar goed, over naar het volgende onderwerp. Je zei eerder dat je het niet zo op die Nintendo fanboys hebt. Maar wat vind je eigenlijk van Nintendo zelf?
Erik: Ik heb weinig met Nintendo. Ik heb er geen hekel aan, ik heb werkelijk alles! Een Nintendo DS, een Game Boy Color en zelfs zo'n Wii ding. Alleen de fans van Nintendo maken me misselijk. Ik heb zo'n doorzichtige Game Boy Color, daar gaat de gemiddelde Nintendo-fan van kwijlen!
Anne: Ik heb een doorzichtige Game Boy Advance, haha! Wat is je favoriete platform?
Erik: PlayStation 4. Ik heb van de vorige generatie alle consoles gehad. Toen was het toch wel gelijk spel tussen de PS3 en Xbox 360.
Anne: Wat speel je zoal op de PS4?
Erik: Battlefield 4 ligt hier al. Alleen die verrekte Intertoys heeft vorige week een PlayStation 4 waar ik recht op had vergeven aan een werknemer. Die krijgen dan weer voorrang, terwijl ik bovenaan de wachtlijst sta! Te gek voor woorden! Assassin's Creed Black Flag wil ik ook graag nog kopen.
Anne: Oh, dus je hebt hem nog niet?
Erik: Nee, maar ik heb wel al wat uurtjes gespeeld bij vrienden van me. Need for Speed: Rivals trekt me overigens ook. Die game ziet er zo goed uit!
Anne: Zijn er games waar je heel erg naar uitkijkt? Die nog uit moeten komen, bedoel ik.
Erik: Ja, Metal Gear Solid V, Destiny en DriveClub lijkt me ook wel bruut. Alleen niet zo bruut als Forza 5. Tsja, hoe zal ik het zeggen... auto's zijn wel mijn ding.
Anne: Ja dat is vrij duidelijk! Wat is je favoriete auto?
Erik: Dat is een moeilijke vraag... Ik denk dat ik het dan maar bij een SLS AMG houd, die jammer genoeg dit jaar uit productie gaat. Maar een CLS Shooting break AMG is ook wel een 'kek' wagentje.
Anne: Over onvoorwaardelijke liefde gesproken... Assaultpr0 sprak vorige week over zijn bijzondere band met Maik de Boer. Heb jij ook zo'n liefde voor Harry Piekema?
Erik: Ja, ik vind Harry grappig. Ik ben erg goed met paint (kuch, kuch) dus ik vind het leuk om Harry af en toe in een bepaald thema te zetten.
Anne: Wanneer komt er weer een nieuw thema?
Erik: Vind je deze niet leuk?
Anne: Jawel hoor, maar ik vind het altijd leuk om te zien wat je nu weer hebt bedacht!
Erik: Zo uit je hoofd, welk thema heb ik nu?
Anne: Skyrim! Maar goed, dat was hem weer voor vandaag. Als kanshebber voor de XGN Community Prijs wens ik je alvast veel geluk! Misschien, mocht je als winnaar uit de loting komen, ligt Need for Speed dan wel snel op je mat... ;).
Erik: Laten we het hopen!
Wil jij volgende keer in de spotlight staan? Stuur me dan een PM.

Achievement!

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat hij of zij de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen. Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De vorige keer ging Monsternon er met de achievement vandoor. Deze week gaat hij naar...
Motivatie:
Hoewel het de afgelopen twee weken behoorlijk rustig was op XGN, heeft De expert laten zien een echte stamgast te zijn op de website. Hij werkte onder andere als enige gebruiker mee aan de Donkey Kong special van Rox en was een van de weinige gebruikers die zowel in het forum als op artikelen reageerde. Gefeliciteerd!

Volgende week de eerste uitslag

Er zijn inmiddels vier achievements uitgereikt en dat betekent dat het tijd is voor de eerste prijsuitreiking. Door middel van een loting wordt de winnaar van de eerste XGN Community prijs van dit jaar volgende week bekend gemaakt. Om wat voor prijs het precies gaat zullen we ook dan pas weten. Voor nu is het dus nog een verrassing! De genomineerden zijn: AlbertHeijn, ComEpsilon, Monsternon en De expert. Ondanks dat het om een loting gaat, zijn wij toch nieuwsgierig wie jullie het beste communitylid van de afgelopen twee maanden vinden. Wie verdient volgens jullie die prijs? Laat het in een reactie op deze rubriek weten!
Na de eerste prijsuitreiking gaan we natuurlijk gewoon door met het uitdelen van achievements. Omdat veel van jullie zich misschien vergeten of genegeerd voelen, geef ik bij deze een aantal namen weg die grote kans maken op de volgende achievement: Ubiy, Doedelmax, N-Sortin, MumboJambo, RaptorElite, Assaultpr0, Sabro, Mathy16 en natuurlijk iedereen die nu niet is genoemd maar in de toekomst een actieve bijdrage levert aan de XGN community.

Stelling!

In de vorige stelling hadden we het over Iwata, de CEO van Nintendo. Eigenlijk is de community er nog niet helemaal uit wat er precies met Iwata moet gebeuren. Wat wel duidelijk is, is dat de meesten verlangen naar een 'normale' console met standaard controllers en vooral goede games.
Voorlopig is Nintendo wel weer genoeg aan het woord geweest. Het is tijd voor een stelling die alles met de community zelf te maken heeft! In het interview met AlbertHeijn kwam de discussie naar boven over het belang van het forum tegenover de comments. Wat vind jij eigenlijk belangrijker? En waar ben jij vaker te vinden? De stelling luidt bij deze:
Het forum is belangrijker dan de comments onder artikelen.
Ben je voor? Of juist tegen? Ook als je het forum totaal niet belangrijk vindt, ga nu dan toch even langs en laat voor eens en voor altijd weten waarom jij de comments belangrijker vindt. Daarnaast is het natuurlijk vanzelfsprekend dat jij als forumliefhebber je platform met alle macht verdedigt! De topic vind je hier.

Tot zover...

Dit was alweer de vierde community update van 2014. Volgende week is eerst de uitslag van de XGN Community prijs. De week daarop zijn we weer terug met een nieuwe update! Vergeet vooral niet lekker mee te doen in het forum en de comments, want in deze rubriek maak jij het nieuws.

Populair Nieuws