XGN Community Update - Week 24

Article
donderdag, 16 juni 2011 om 16:00
xgn google image
Bij XGN houden wij van games, consoles en gesneden brood. Maar er is meer! Wij hechten ook waarde aan onze community. Onze zogeheten vaste roedel, onze aanhang, wat je het ook wilt noemen. Twee keer per maand bespreken we alle ins en outs van onze community in een rubriek die volledig gewijd is aan deze hechte groep.
Maar waar kunnen we de community eigenlijk vinden?
Gedeeltelijk op de frontpage natuurlijk, maar vooral op het forum, waar uitgebreide discussies gevoerd worden over games, elektronica en klinkklare onzin. Neem dus vooral eens een kijkje op het forum en raak betrokken bij de geweldige groep die 'de community' heet. Als je meedoet hoor je er immers bij en dat is hip.
Brief van de week
We hebben het hier dan eigenlijk over de 'Brief van de twee weken', maar dat staat niet zo mooi. Maar het moge duidelijk zijn; heb je iets cools te vertellen? Zit je iets dwars? Zoek je een vriend om Pokémonkaarten mee te ruilen of heb je een andere vraag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stuur me een leuke, toffe of coole mail en wie weet wordt die hier geplaatst, zodat iedereen te lezen krijgt wat jíj wilt zeggen of weten. Is dat mooi? Ja dat is mooi. Mailen doet u naar [email protected].
Feedback van vorige week
Jawel, die is verwerkt. Zoals je ziet is de rubriek langer geworden en mogen jullie, zoals hierboven staat aangegeven, mij overspoelen met brieven. Mooi toch? Daarnaast staat er wat meer forumnieuws in verwerkt en heb ik wat meer plaatjes gebruikt. Kijk, zo hoort dat. Gewoon doen wat je gevraagd wordt. Jullie zullen vast wel meer suggesties hebben in de loop der weken, dus laat die ideeën maar komen!
Heet op het forum
Het is snikheet op het forum. Maar wat is er precies zo heet dan? Bikkelen, dát is heet. Lekker laat opblijven en dan met elkaar onnozele onzin uitkramen. Je mag alleen maar posten tussen 01:00u en 06:00u, dus alleen de 'harde kern' van XGN is dan nog online. Je staat dus in contact met de meest gedreven XGN-ers, indien ze nog wakker zijn that is.
Winnen en verliezen is ook trending, en dan wel op een zo vet mogelijke manier. Zo zie je ze alleen maar in de Epic Fail en Epic Win topics. Discussiëren over hoe vroeger alles beter was? Doen we ook. Burhan42 vindt namelijk dat games tegenwoordig dat 'gevoel' van een vette game een beetje missen. Misschien zijn de tijden gewoon veranderd en zien gamers die nu acht jaar oud zijn Killzone als hun games van vroegah als ze dertig zijn. Is dit allemaal te nostalgisch voor jou? Geen nood, we hebben ook nog een hippe discussie over jouw gaming PC, om te kijken wie de langste grafische kaart heeft en zo. Dat soort ongein. Een beetje schaamteloos om een van mijn eigen opgestarte discussies in een artikel te gooien, maar ach, zo ben ik nu eenmaal.
Trophies. Spaar jij ze? Wij ook! Vooral die Stadium trophy in Burnout Paradise is bijzonder lastig. Moet je die nog hebben? Deze jongens zijn er al een tijdje mee bezig, maar de meesten hebben 'm inmiddels. Als je het lief vraagt willen ze je vast wel helpen om die trophy te krijgen. Wel héél lief vragen, anders mag het niet.
Leuk he, zo'n hele alinea over een PS3-game, terwijl jij een Xbox 360 naast je tv hebt staan. Niet leuk? Laten we dan ook maar meteen gaan praten over onze eerste 360-game. Wat was dat? Geen idee, ik heb namelijk geen 360. Jullie wel, dus schreeuw maar raak. Niet hier, in het forum topic natuurlijk.
Prepare for battle!
Het forum is niet alleen een mooie manier om discussies met elkaar te voeren, maar ook om afspraken te maken voor allerhande online matches. Aarzel dan ook niet om een topic te openen om een weekendje Brink met elkaar te spelen. Met elkaar gamen is niet alleen een stuk gezelliger dan tegen een hoop scheldende Duitse kindjes, maar misschien vorm jij wel hét ultieme team met een andere XGN-gebruiker. Dus wees niet verlegen en organiseer een tof toernooi.
Interview met MrSoKoLoV
In een rubriek over de community hoort natuurlijk een interview met een vast lid. In deel twee van deze rubriek hebben we vandaag onze Belgische kornuit, MrSoKoLoV. Hij is zoals je kunt zien een infiltrant in Rusland:
XGN: Wie ben je, waar woon je, wat voor werk doe je en hoe oud ben je?
Axel: Mijn naam is Axel Ancolet, beter bekend als MrSoKoLoV. Ik woon in Vlaams Brabant, meer bepaald Ternat. Ik ben 21 jaar oud, doe momenteel werk als kassabediende in een zelfbouwketen (Brico) en ik doe dit tevens in Ternat.
XGN: Naast gamen heb je vast hele toffe hobby's. Vertel.
Axel: Naast gamen heb ik eerlijk gezegd niet veel hobby's. Ik lees veel boeken (Aspe, Geeraerts, Deflo, Mendes...) en strips (Urbanus, Asterix & Obelix, Lucky Luke, Agent 212...). Daarnaast bekijk ik veel films en series zowel op de televisie als op het internet. Ik ben ook een groot verzamelaar van strips en dvd's, waar ik dus veel tijd en geld aan besteed. Tevens doe ik mee in een amateurtoneelgezelschap. Omwille van het feit dat ik graag in een personage 'kruip' en die rol dan ook met veel passie uitoefen. Tenslotte speel ik graag komedie en onze toneelstukken zijn dan ook altijd komisch qua genre.
XGN: Welke console geniet jouw voorkeur en waarom?
Axel: De console die ik voornamelijk verkies is de PlayStation. Ik ben als kleine gast rond mijn zesde begonnen met gaming en kreeg toen een PlayStation van Sinterklaas. Sinds die dag zijn gaming en ik onafscheidelijk. Ik heb pas een Xbox 360 gekocht toen Fable 3 uitkwam, dat was de de game die me daartoe aanzette. Ik verkies de PlayStation simpelweg omdat ik daarmee ben opgegroeid, daarnaast ben ik altijd tevreden geweest over de kwaliteit van de console en ligt de controller gewoon het beste in de hand. Verder vind ik het ook leuk om trophy's te behalen in games, ik speel dan ook vaak door totdat ik een game helemaal platinum heb gehaald.
XGN: Noem twee games die een indruk op je hebben gemaakt en vertel waarom:
Axel: Twee games die op mij indruk gemaakt hebben zijn Metal Gear Solid en Bioshock. Metal Gear Solid was een van de eerste games die ik had toen ik begon met gamen en heeft me dus alles geleerd van hoe gaming in elkaar zat en hoe een perfecte game er uitziet en speelt. Ik heb de serie sindsdien altijd gekocht en elke keer reikhalzend uitgekeken naar het vervolg. De serie leerde mij veel over Engelse taal, geschiedenis en vooral emotie. Of het nu ging over liefde, humor, angst of pure woede, het zat er allemaal in. Helaas zat de jonge Solid Snake niet in het vierde deel, maar speelde je met een verouderde versie: Old Snake. Zonder Solid Snake is MGS geen MGS meer, toen heb ik voor de eerste keer ooit een traantje moeten wegpinken tijdens het spelen van een game. Toch zal ik andere delen als Metal Gear Solid Rising ook nog kopen, maar niet met hetzelfde gevoel als bij de andere delen.
Bioshock veranderde mijn kijk op wat een goede game moest zijn. Ik keek eerst vooral uit naar actie en geweld, iets dat shooters mij telkens met veel genoegen gaven. Bioshock daarentegen heeft mij getoond dat een erg sterk verhaal en een prachtige wereld met wondermooie muziek en interessante personages, veel meer kan bieden. Ik heb de game dan ook met veel zin nog enkele malen uitgespeeld en kan met genoegen zeggen dat ik zelfs na vijf keer spelen het nog niet beu was. Sindsdien is elke Bioshock game dan ook een game om naar uit te kijken en vooral Bioshock Infinite gaat bij mijn weten weer erg succesvol worden.
XGN: Als je een dag niet zou mogen gamen, wat zou je dan gaan doen?
Axel: Als ik een dag niet mag gamen dan hou ik me vooral bezig met het checken van mijn vaste sites op het internet zoals XGN. Een beetje opzoeken hier en daar, wat chatten en informatie over opkomende games opzoeken. Anderzijds zet ik normaal gezien weer een leuke serie op of bekijk ik ze op het internet, dit kan gemakkelijk een paar uur duren. Sporten doe ik niet, tenzij het nodig is voor de lijn natuurlijk, maar ik heb er geen interesse in en afzien noem ik geen ontspanning.
XGN: Stel, een ontzettende n00b ligt constant te campen en maakt al je teamgenoten af. Wat doe je?
Axel: Indien een noob al mijn teammaten aan flarden schiet en dan nog steeds zit te campen ook, wel dan heb ik aan een sniper en een beetje tijd meer dan genoeg om hem het leven zuur te maken. Tenslotte bestaat in zo'n geval gelukkig de mute en kick optie nog om het af te maken.
XGN: Wil je nog iets aan de community kwijt?
Axel: Ja waarom niet, ik zit hier nu toch al een paar jaar, dus nog wat zever erbij kan geen kwaad. Ik moet zeggen dat XGN ondanks haar fouten in het verleden en regelmatige ruzies een thuis voor mij blijft, een virtuele weliswaar. Ik heb vele mensen leren kennen en kan eerlijk toegeven dat ik met hen goed kan praten, zelfs serieus praten. Doch mag de nodige humor niet ontbreken en dat vind je hier op XGN dan ook weer terug. Ik hoop dan ook de volgende jaren nog te mogen terugkomen naar dezelfde site, met dezelfde mensen om wederom veel leuke momenten mee te maken en natuurlijk af en toe is tezamen te kunnen gamen.
We zijn MrSoKoLoV ontzettend dankbaar voor deze uitgebreide kijk in zijn leven. Bij deze, als blijk van dank een doos bonbons:
Poll
Twee weken geleden lieten we jullie in deze rubriek stemmen op de volgende vraag: Wat vinden jullie van Call of Duty Elite? Er is flink gestemd en dit is de uitslag:
Zoals jullie kunnen zien vinden jullie het goed dat er heel wat toevoegingen bij het online gedeelte van Call of Duty komen, maar zijn jullie ook ontevreden over het feit dat de dienst voor een deel alleen voor betalende leden beschikbaar is. Sommigen van jullie wisten niet eens wat COD Elite is, die moeten dit maar eens even gaan lezen.
Deze keer hebben we uiteraard ook weer een leuke nieuwe poll:
Ik zal maar meteen verklappen dat ik zelf 10-20 uur per week game. Vaak alleen in het weekend, zodat ik doordeweeks aandacht kan schenken aan mijn opleiding (en XGN natuurlijk). Daarnaast woon ik op kamers en daar heb ik alleen mijn Wii staan, die helaas een hoop stof staat te happen. Het is niet anders.
Tot de volgende keer!
Zo, dat was 'm weer. Over twee weken is er weer een nieuwe editie met in de hoofdrol een bijzonder veelbesproken lid. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Een hint? Oké, zijn naam begint met de letter 'J'. Of de letter 'U', net hoe je het bekijkt.. Ook hebben we dan weer een gloednieuw onderdeel, dus check het uit over twee weekjes. Vergeet vooral niet om feedback te droppen in het reactiegedeelte hieronder, want zonder inbreng van de community is dit ook geen echte community rubriek.
Ciao!

Populair Nieuws

Laatste Reacties