XGN Biografie: Vicarious Visions

Article
door Limpie
maandag, 13 juli 2009 om 20:25
xgn google image
Op 26 juni verscheen de game Transformers: Rise of the Fallen voor alle drie de consoles, maar de Wii versie had een eigen ontwikkelaar, namelijk Vicarious Visions. Deze ontwikkelaar heeft al vaker games speciaal voor de Wii gemaakt, maar wie is deze ontwikkelaar?
Niet echt bekend, maar toch…
Iedereen die de naam Vicarious Visions ziet, zal niet gelijk denken dat hij of zij te maken heeft met een ontwikkelaar die al redelijk wat spellen op haar naam heeft staan. Toch is dit wel zo. Ondanks de grote ervaring met Nintendo spellen heeft het bedrijf ook spellen voor de spelcomputers van Sony en Microsoft ontwikkeld. Toch is dit zeker een stuk minder in aantal dan de spellen voor Nintendo.
Om te beginnen met de geschiedenis van Vicarious Visions moeten we bijna 20 jaar terug. Om precies te zijn naar 1990. In dat jaar startten namelijk de Karthik broeders samen met Guha Bala het bedrijf en dit terwijl ze nog op de middelbare school zaten. De eerste zes jaar hebben ze echter niet echt iets gemaakt of ontwikkeld en bleef het toch grotendeels bij het expirimenteren.
De eerste game
In 1996 was het dan toch eindelijk zover, de eerste game van Vicarious Visions kwam op de markt. Dit was alleen nog geen echt bekende titel en de game, genaamd Synnergist, werd dan ook niet zeer vaak verkocht. In 1999 wist het bedrijf wel haar eerste succes te behalen door twee awards op de Independent Games Festival te winnen. Hier startte dan ook het succes van Vicarious Visions.
Toen in 2001 de Gameboy Advanced verscheen wist Vicarious Visions er handig gebruik van te maken door zichzelf grotendeels op deze handheld te specificeren. Het bedrijf mocht toen onder toezicht van Activision de eerste Tony Hawk GBA versie gaan maken. Dit was een port van het zeer populaire Tony Hawk´s Pro Skater 2.
Verder met de Gameboy Advanced
Ook in de jaren daarop volgend bracht Vicarious Visions voornamelijk games uit voor de GBA. Uiteraard werd dit succes voortgezet met het porten van games naar de Nintendo DS. Ook heeft het bedrijf een aantal games omgezet naar de PlayStation 2 en de Xbox. Ook deze werden een succes. Dit succes bleef dan ook niet onopgemerkt want in 2005 werd het bedrijf door Activision overgenomen.
Nadat Activision Vicarious Visions over had genomen werd het bedrijf ook verantwoordelijk voor de Wii en NDS versies van Guitar Hero. Zo zijn onder andere Guitar Hero III: Legends of Rock Wii en Guitar Hero: On Tour door Vicarious Visions gemaakt. Ook de bekende Guitar Grip voor de NDS is gemaakt door Vicarious Visions. De laatste game die het bedrijf op dit moment heeft uitgebracht is Transformers: Revenge of the Fallen.
Vooral de laatste tijd veel
Ondanks dat de ontwikkelaar niet zeer bekend is heeft Vicarious Visions toch een hoop gedaan. Vooral de laatste paar jaren was het bedrijf verantwoordelijk voor een aantal grote Wii games zoals games in de Guitar Hero reeks. Wij verwachten dan ook, met onder andere Guitar Hero 5 op komst, dat we zeker nog een hoop van Vicarious Visions gaan horen.