XGN Biografie: Triumph Studios

Article
door Limpie
maandag, 25 mei 2009 om 19:00
xgn google image
Volgende maand is het eindelijk zover, de opvolger van de succestitel Overlord komt uit. Wat niet iedereen weet is dat Overlord wordt ontwikkelt door Nederlanders en vandaar de Nederlandse uitgever Triumph Studios in de XGN Biografie deze week.
Een internationaal team
In 1997 werd door een aantal Nederlanders het bedrijf Triumph Studios opgericht, met de bedoeling games te gaan ontwikkelen voor de grote internationale markt. Het bedrijf vestigde zich al vanaf het begin in Delft, waar het zich nog steeds bevind. Vanuit een kleine studio worden de zeer bekende games gemaakt.
De eerste game die Triumph Studios uitbracht was Age of Wonders voor de PC. Deze game werd ontwikkeld in samenwerking met een aantal Amerikanen en was dan ook niet alleen de eerste game van Triumph Studios, maar ook de eerste internationale game van hen. Het Amerikaanse team was afkomstig van het zeer bekende Epic. De game wist gelijk al een een PC Gamer Editor's Award in de wacht te slepen.
Deel twee en deel drie
Door het grote succes was het duidelijk dat dit niet het einde mocht zijn van Age of Wonders en er werd besloten een deel twee en een deel drie uit te brengen. In 2002 en 2003 kwamen beide delen naar de winkels en ook deze waren zeer populair. Vooral leuk in die games was het enorme aanbod aan informatie. Van ieder wezen was namelijk zeer veel info verkrijgbaar.
Na 2003 werd het echter een hele tijd stil en was men bang dat het niet goed ging met de ontwikkelaar. Gelukkig bleek het tegendeel waar te zijn, want in 2007 was daar ineens het spel Overlord voor de Xbox 360 en de PC. Een zeer succesvolle game die iedereen wist verbazen.
Overlord II Screenshot 111709 Overlord II Screenshot 111715 Overlord II Screenshot 111717
Gelukkig is er meer
Dit was gelukkig niet het laatste wat we hoorde van Triumph Studios want een jaar later kwam Overlord naar de PlayStation 3 en op dit moment zijn we in blijde afwachting van een tweede deel. Verder komen er ook handheld en Wii versies aan dus het lijkt erop dat we een hoop kunnen gaan doen de komende tijd. Hopelijk blijft deze ontwikkelaar het goed doen, want een beetje Nederlands trots op de gamesmarkt is nooit mis.

Populair Nieuws