Dit is waarom de Xbox Game Pass voor PC de beste deal van het moment is

  Microsoft brengt steeds meer exclusieve content vande Xbox One naar de PC toe. Met Windows 10 ‘bezitten’ ze immers ook dat platform. Zo is de Xbox Game Pass ook beschikbaar voor PC. Dit zijn de redenen waarom je zo snel mogelijk een abonnement voor de dienst moet afsluiten.

  Microsoft

  Meteen nieuwe games spelen

  Als uitgever en eigenaar van veel ontwikkelstudios heeft Microsoft een flinke vinger in de pap van de gamesindustrie. Met de zeggenschap over haar eigen titels kan de uitgever zonder gedoe de nieuwste games uit eigen stal op de Xbox Game Pass uitbrengen. Niet alleen op de Xbox One, maar ook op PC.

  Je hoeft dan ook geen moment te wachten op de nieuwste games van Microsoft op de dienst. Zo was Gears 5 op de dag van release meteen beschikbaar voor eigenaren van de Xbox Game Pass en ook The Outer Worlds kwam gelijk met de fysieke versie in de bibliotheek terecht. Of wil je Ori and the Will of the Wisps gelijk bij release spelen, dan kan dat zonder problemen met de Xbox Game Pass.

  Daarnaast hoef je vaak ook niet lang te wachten op titels van andere uitgevers die hun games uitbrengen op het platform. Wil je dus een constante stroom aan nieuwe games tot je beschikking hebben op PC, dan is de Xbox Game Pass een ideale oplossing.

  Voor ieder wat wils

  Al die nieuwe games zijn leuk en aardig, maar niet iedereen zit te wachten op een titel als Gears 5 of heeft kaas gegeten van een diepgaande RPG. Het is dan wel fijn om een bibliotheek tot je beschikking te hebben die lekker breed is, zodat er voor iedereen wat is om te spelen.

  Met de Xbox Game Pass voor PC heb je altijd toegang tot een online dienst met allerlei soorten genres. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met een tactische game, dan kan je onder andere kiezen uit Age of Wonders: Planetfall of Age of Empires II: Definitive Edition. Ben je weer een racefanaat, dan kan je ei kwijt in Forza Horizon 4. Zo is er voor vrijwel elk genre een topper te vinden.

  Korting bij je aankopen

  Soms is het toch iets fijner om een game echt te bezitten, in plaats van afhankelijk te zijn van een online abonnement. Zit je bijvoorbeeld een maand krap bij kas of wordt er een punt gezet achter de dienst, dan heb je in ieder geval nog toegang tot je favoriete games. Dat is toch een stukje zekerheid.

  Je zal het niet meteen verwachten, maar ook op dat gebied is de Xbox Game Pass voor PC een handige uitkomst. Ben je namelijk een actieve bezitter van de Pass, dan kan je tot wel 20 procent korting krijgen op de aankoop van veel games. DLC-pakketten en andere uitbreidingen zijn daarnaast veelal ook te koop met 10 procent korting. Zelfs als je dus niet van plan bent om lang gebruik te maken van de Xbox Game Pass, kan je wel binnen een maandje je digitale gamecollectie flink aanvullen.

  Een zeer aantrekkelijk prijskaartje

  Het klinkt misschien raar om een maandje de Xbox Game Pass te nemen om vervolgens te profiteren van kortingen, maar dat wordt wel duidelijk wanneer je op de hoogte bent van de maandelijkse kosten. Voor de dienst van Microsoft ben je elke maand maar 3,99 euro kwijt of 11,99 euro voor een kwartaal. Dat is een stuk aantrekkelijker dan om de volle prijs van een nieuwe titel neer te leggen.

  Sluit je nu een abonnement af, dan ben je bovendien nóg een stuk voordeliger uit. De eerste maand, of zelfs de eerste drie maanden als je voor een kwartaal gaat, kost in dat geval namelijk maar één euro. Voor de prijs van een euroknaller kan je dus de hele maand lang genieten van een complete bibliotheek met topgames. Dat is een deal waar we U tegen zeggen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.