Wekelijkse Xbox Live Update - Oldschoolness

Article
donderdag, 24 mei 2012 om 18:30
xgn google image
Na vorige week een dieptepunt qua content te constateren, is Xbox Live Arcade ditmaal weer tot de nok toe gevuld. Lees dus snel wat er allemaal te downloaden valt.
Maar liefst vier nieuwe games zijn er verschenen, hoewel slechts één daarvan echt nieuw is: Joy Ride Turbo. De overige games zijn allemaal een stuk ouder. Een voordeel is wel dat de SEGA-collecties elk drie spellen bevatten, waardoor je in ieder geval waar voor je geld krijgt. Naast al die klassiekers mogen we ook nog aan de slag met twee demo’s, elk van erg vette spellen. Over al dit goeds kun je hieronder natuurlijk lezen.
Arcade: Joy Ride Turbo (800 MP)
Kinect Joy Ride was een van de launchtitels voor de Kinect. De makers hebben nu besloten een downloadbaar vervolg te maken met Turbo, waarin we nogmaals achter een denkbeeldig stuur mogen kruipen om eens flink los te gaan. Het spel belooft waanzinnige stunts, meer spanning, meer snelheid en meer chaos. Klinkt goed natuurlijk, maar of het ook zo uitpakt kun je zelf uitvinden. Het origineel werd destijds door ons onthaald met een magere 6,5, dus het valt te hopen dat dit vervolg beter voor de dag komt.
Arcade: SEGA Vintage Collection: Alex Kidd & Co. (800 MP)
SEGA is deze week met twee verschillende pakketten op de proppen gekomen, waarmee het verleden nog eens herbeleefd kan worden. Het eerste pakket bestaat uit Alex Kidd in Miracle World, Super Hang-on en The Revenge of Shinobi. Voor slechts 800 Microsoft Points kun je deze heerlijke klassiekers in huis halen om uit te vinden waar de gamers van vroeger gek van werden. Om het helemaal authentiek te maken zijn zelfs de Japanse dialogen van de spellen aanwezig.
Arcade: SEGA Vintage Collection: Monster World (800 MP)
Het tweede pakket dat SEGA aanbiedt, bevat de volgende games: Wonder Boy in Monster Land, Wonder Boy in Monster World, Monster World IV. Deze oldschool actie-RPG’s laten jou – het zal ook niet – de wereld redden. Het spel laat zich als een klassieke platformer besturen, maar tegelijkertijd kun je ook het gesprek aangaan met dorpelingen en je levensbalk uitbreiden door harten te verzamelen. Ook in dit pakket mag je enkele extra’s verwachten in de vorm van Leaderboards en opneembare gamesessies.
Arcade: Dragon’s Lair
De laatste nieuwe oude game die op het netwerk is verschenen is Dragon’s Lair, een arcadegame die je de controle geeft over de ridder Dirk the Daring. Dappere Dirk probeert de arme prinses Daphne te redden van een kwaadaardige draak – het zal ook niet. Het speelt bestaat uit geanimeerde cutscenes, waarin je de reflexen van Dirk bestuurt. Het spel bestaat dus uit Quick Time Events, wat het belangrijk maakt elke scene te onthouden om erop te anticiperen. Waar dit spel echter vooral uitblikt, is de humor. Dirk kan namelijk op de meest gruwelijk manieren sterven, het geen dikwijls leuke scenes oplevert. Voor de morbide vrolijkert, dus!
Demo: Ridge Racer Unbounded
Het spel zelf is al even uit, maar vanaf nu kun je ‘m ook spelen zonder ervoor te betalen. Maar wil je dat ook? Jazeker, want het spel kreeg van ons in de recensie een indrukwekkende 8,5! Het is dus zeker niet de minste racer, die snelheid en destructie vooropstelt. Wij noemen het zelfs de redder van de Ridge Racer-franchise, met een frisse nieuwe aanpak en een heelijk pompende soundtrack.
Demo: Batman: Arkham City
Een laatste demo die is verschenen, is van de 2011-hit Batman: Arkham City. De game scoorde in dat jaar een ongelofelijk hoge 9,6 (!). Met een ongelofelijk fijn vechtsysteem, veel klassieke Batman-vijanden en een lekker audio met top notch voice-acting is dit een demo die je niet kunt laten liggen. En koop dan ook meteen de game zelf, want die is een aanschaf ook dubbel en dwars waard. Zelfs als je hem al hebt!