Wat worden de gratis Xbox Games with Gold voor augustus 2021?

Article
woensdag, 21 juli 2021 om 17:00
20210721 super monkey ball banana blitz hdf1626851958
Microsoft lijkt een beetje een verdwaalde kogel als het aankomt op de Games with Gold elke maand. Voor de gratis Games with Gold van augustus 2021 is het dan ook moeilijk om een voorspelling te doen. Toch doen wij een voorspelling van wat wij denken dat er komende week gratis wordt voor Xbox bezitters.

Super Monkey Ball Banana Blitz HD

Waar Microsoft een enorme calatogus aan Game Pass titels heeft, inclusief een aantal SEGA games denken we dat er ruimte is voor een tijdelijke SEGA knaller als onderdeel van de Games with Gold line-up voor augustus. Die knaller zal Super Monkey Ball Banana Blitz HD worden volgens ons.
In Banana Blitz HD kruip je weer in de huid van een aapje in een bal, om zo in ruim honderd verschillende levels de uitdaging op te zoeken. Niet is alleen heelhuids aan de andere kant komen je doel, maar je moet onderweg ook nog eens zo veel mogelijk bananen mee weten te smokkelen. Deze bananen zijn in het begin nog makkelijk te verzamelen, maar gaandeweg krijg je er een echte kluif aan om ze op te pakken. Helemaal als je voor de Time Attack of Decathlon modus gaat!
left4dead2f1619029249

Left 4 Dead

In oktober komt Back 4 Blood uit en dan is het tijd om weer samen flink wat zombies en andere gemuteerde gedrochten terug de hel in te knallen. Intussen probeert Microsoft altijd in ieder geval een Xbox One, een indiegame en een Xbox 360 game of Xbox game aan te bieden in de line-up van gratis Games with Gold. Des te meer reden om ons nu alvast aan de slag te laten gaan met Left 4 Dead. Die game kwam onder andere uit voor de Xbox 360 en liet ons al in 2008 met een paar vrienden de strijd aanbinden met de meest vreselijke gedrochten. Deze game zou een ideale warming up vormen voor de release van Back 4 Blood!
In Left 4 Dead speel je alleen of (het liefst) coöperatief met een stel vrienden in een wereld die compleet naar zijn grootje geholpen is. Bizarre wezens maken de dienst uit en mensen moeten van het ene veilige punt naar het andere veilige punt navigeren. Onderweg zullen ze belaagd worden door hordes mutanten, heksen en andere wezens die op bloed uit zijn. Gelukkig is er een waar arsenaal aan wapens zoals shotguns, machinegeweren en meer, te vinden in elke veilige haven, om zo weer de volgende tocht mogelijk te maken naar veiligheid.
20210721 blood bowlf1626852998

Warhammer Blood Bowl 2

De laatste game die wij verwachten in de line-up van Xbox Games with Gold voor augustus 2021 is er een die zowel Warhammer fans als rugby fans aan zal spreken. Het rugby seizoen zit er bijna op en dat betekent dat fans zullen gaan kijken naar manieren om zelf aan de slag te gaan. De Madden games van EA zijn al te spelen via Game Pass en spreken een wel heel selectief publiek aan. Daarom denken wij dat Xbox in sprint op een wat breder publiek met Blood Bowl 2.
Blood Bowl 2 kwam in 2015 uit en brengt Warhammer en American Football bij elkaar in een geschifte mix van humor, sport en overdreven geweld. De game laat je namelijk een heerlijk potje Football spelen, maar dan met Orcs, Dark Elves, mensen, chaos dwarves en andere rassen uit het Warhammer universum. Elk ras heeft een eigen set aan eenheden en unieke skills om in te zetten en letterlijk de tegenstander te verpulveren in deze turn based rugby game!
20210721 axiom vergef1626852880

Axiom Verge

Elke maand probeert Xbox ons een indiegame cadeau te doen en wij denken dat dat deze maand een heuse metroidvania game wordt. De reden hiervoor is natuurlijk de aankondiging van Metroid Dread voor de Switch en de aankondiging van Axiom Verge 2 die ergens dit jaar uit moet komen. Axiom Verge neemt je mee naar een buitenaardse wereld nadat er iets gruwelijk mis is gegaan. Op Aarde is een experiment uit de hand gelopen en daardoor is de jonge wetenschapper Trace op de een of andere manier in een biomechanische wereld terechtgekomen.
Terwijl je met Trace onder de knoppen die wereld verkent ontdek je dat ook daar niet alles helemaal pluis is. Zonder kompas moet je navigeren in de wereld, waarin allerlei gevaren schuilen. Langzaam maar zeker word je sterker en ontdek je allerlei handige gadgets om je reis makkelijker te maken. Het is een avontuur in een retrojasje om van te smullen!