Wat wil jij zien als launchgame voor de PlayStation 5?

  De next-gen consoles komen er eindelijk aan! Maar welke launchgames kunnen we er eigenlijk voor verwachten? Dat is nog even de vraag, maar de XGN redacteuren hebben wel alvast hun voorkeur uitgesproken.

  Theo

  Als de PlayStation 5 uitkomt zou ik het allerliefste meteen aan de slag willen met een nieuw avontuur in het hoge noorden. Natuurlijk heb ik het dan over een vervolg op God of War. Het laatste avontuur van Kratos is voor mij een van de games waar ik intens van gesmuld heb op de PlayStation 4. Ik kan dus niet wachten om Kratos weer onder de knoppen te krijgen.

  Wat is er intussen gebeurd met Atreus, de zoon van Kratos? En hoe verloopt het huisbezoek dat Kratos na de game krijgt van een Noorse god? Ik kan er niet op wachten om dat mee te gaan maken. Als het even kan dus meteen bij de release van de nieuwe console.

  Leslie

  Ik ga heel eerlijk zijn dat ik echt toe ben aan een open world Jurassic Park/dino game. Iets vergelijkbaar als Jurassic Park: Trespasser, maar dan natuurlijk met betere graphics en een stuk minder bugs dan het origineel. Hoewel deze kans onwijs klein is zou ik dan als alternatief wel een Dino Crisis remake willen zien. Ik heb het origineel daarvan nooit kunnen spelen, dus een remake van die game zou onwijs tof zijn!

  Daarnaast zou ik ook wel een nieuw vervolg willen zien van Ecco The Dolphin. Deze PS2-tiel vond ik onwijs gaaf en je hebt weinig games waarin je speelt als een dolfijn of ander dier, dus na de release van het haaienspel Maneater zou ik meer van dat soort games willen zien!

  Lucas

  Mocht de PlayStation 5 gelanceerd worden met het tweede deel van Star Wars: Jedi Fallen Order, dan spring ik een gat in de lucht. Ik kan niet wachten tot Respawn Entertainment en EA met een tweede deel komen en hoe tof zou het zijn als deze next-gen graphics heeft. Natuurlijk is dit niet heel realistisch, maar dromen mag!

  Daarnaast hoop ik dat The Last of Us 2 ook op de PlayStation 5 met nieuwe graphics wordt gelanceerd, aangezien de release van de game en de console erg dicht bij elkaar zitten.

  Ralph

  Ik hoop stiekem op een nieuwe Infamous bij de lancering van de PlayStation 5. De vorige titel in de franchise komt alweer uit 2014 en hoewel dat de minste van de serie was, heb ik mij er alsnog flink mee vermaakt. Het is alleen wel vrij onwaarschijnlijk dat we die gaan zien, want ontwikkelaar Sucker Punch komt dit jaar nog met Ghost of Tsushima. Toch, misschien is er een handjevol medewerkers stiekem jaren al mee bezig.

  Daarnaast wil ik bij de lancering ook de nieuwe Assassin’s Creed zien. Ubisoft is er al een flinke tijd mee bezig voor hun doen en mijn lichaam hunkert naar een nieuw avontuur in de serie. Tijdreizen naar interessante periodes in de geschiedenis is verslavend. Ze kunnen dan bovendien meteen goed gebruikmaken van de grotere kracht van de console.

  Luuc

  Voor de PS5 wil ik (en verwacht ik) Horizon: Zero Dawn 2 te zien als launchgame. We zijn inmiddels alweer bijna drie jaar verder sinds we Aloy zagen in haar baanbrekende avontuur en de DLC is wanneer de PS5 ongeveer verschijnt ook drie jaar oud. Tijd voor een nieuw deel.

  Tevens verwacht ik dat we de nieuwe Assassin's Creed kunnen verwachten als launchgame en dat hoop ik stiekem ook. Alle gelekte informatie duidt op de Noorse mythologie dit keer en daar heb ik wel oor naar. Al helemaal omdat het team van Origins aan deze titel zou werken en de release al dit jaar zou zijn. Mijn gok is dat oktober de maand is voor de huidige generatie en op de dag van lancering voor de PS5.

  Dit zijn de wensen van de XGN redactie, maar waar hoop jij eigenlijk aan het einde van 2020? Welke game wil jij graag zien bij de lancering van de PlayStation 5? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.