Wat vonden we van Game of Thrones Season 8 Episode 3?

  Nu de meeste mensen op de redactie van XGN Episode 3 van Game of Thrones Season 8 gezien hebben, wordt de aflevering met veel enthousiasme besproken. Wat waren er toch veel verrassingen en wie zag dit aankomen? Hier onze (geschokte) reacties op een rijtje.

  HBO

  Remco Hayes

  Game of Thrones Season 8 Episode 3 was in één woord GEWELDIG. Op ieder moment kreeg je wel het gevoel alsof je favoriete personage ging sterven. De White Walkers waren angstaanjagend en de drakengevechten waren episch.

  Natuurlijk was mijn favoriete moment dat Arya een dolk in de Night King hutste. Nu maar afwachten wat er de volgende drie afleveringen gaat gebeuren. Laten we hopen dat er een episch gevecht ontstaat tussen Cersei en ieder ander.

  Game of Thrones Daenerys Draak

  Sonja van der Meer

  Ik heb de aflevering net bekeken en ik moet zeggen dat ik oprecht even moet bijkomen van wat ik net heb gezien. Ik heb een paar tranen gelaten waarna ik direct een vorm van lach op mijn gezicht kreeg die direct weer werd onderbroken door nog meer tranen. Dit is de reden dat ik Game of Thrones kijk.

  Ik denk dat dit een van de meest intense en beste afleveringen is geweest en ik ben ontzettend benieuwd wat de serie nog meer in petto heeft, want we hebben nog drie afleveringen te gaan. Voor iedereen die de aflevering nog moet bekijken: sterkte.

  HBO

  Theo Weber

  Game of Thrones Season 8 Episode 3 bracht een dikke strijd die alleen maar episch genoemd kan worden. Wat een slachtveld was deze aflevering zeg! Voor mij bracht dit een aantal bevestigingen, maar ook een paar toffe verrassingen. En dat einde.

  De hoop vervloog voor de legers toen de doden ineens weer opstonden en al helemaal toen Jon Snow en Daenerys machteloos bleken tegen de Night King, die even later tegenover Bran stond. Ik dacht even dat George R. R. Martin ons weer een mindfuck zou geven, maar gelukkig was daar Arya nog. Wat een spektakel!

  Game of Thrones Season 8 Episode 3

  Roy Rijsdijk

  Dit is een episode die wel wat tijd nodig heeft om te laten bezinken. Qua spektakel hebben de makers het zeker waargemaakt. Game of Thrones Season 8 Episode 3 overtreft qua beelden wel eerdere hoogtepunten als Battle of the Bastards en het gevecht tegen de wildlings bij de muur. Al is het omdat er veel meer op het spel staat, meer belangrijke personages meedoen en er meer gebeurt. Wel is het wat te donker soms, maar dat kwam de spannende opbouw in het begin ook weer ten goede. Denk aan het moment dat de Dothraki aanvielen en ze gewoon als een nachtkaars doofden!

  Ik vind het daarnaast verrassend hoe de night king aan zijn einde komt, een beetje te random wat mij betreft. Arya is een van de beste personages, maar had op zijn minst Jon Snow nog een 1 op 1 gevecht gegeven: night king vs king of the north. De ‘element of surprise‘ werkt in zekere zin, maar het maakt de final blow minder dramatisch en dat is toch juist waarop je hoopt na acht seizoenen. Al met al wel een top episode waar ik met kippenvel naar heb gekeken!

  Kan het helaas niet korter vertellen, want wil elk van deze punten toch graag toelichten. In ieder geval zeer veel zin in de komende drie slotepisodes! En daarna maar hard op zoek naar een vervangende hobby om de leegte te vullen die Game of Thrones achterlaat.

  HBO

  Lucas Wubben

  De aflevering is net afgelopen en het voelt alsof iemand keihard in m'n gezicht geslagen heeft. Zeven seizoenen lang voel je de spanning en angst voor de doden en The Night King, zeven seizoenen lang bouw je op naar een moment als dit. En dan bam: Arya, die The Night King alleen van naam kent, steekt hem neer in z'n rug. Ten eerste, waar komt ze vandaan? Ten tweede, waarom Arya?

  Daarnaast was het ook al heel erg voorspelbaar dat The Night King het niet zou overleven naarmate de aflevering vorderde. Jon Snow en Daenerys die allebei bijna dood gaan, maar op een of andere manier telkens op het nippertje aan de dood ontsnappen. Toen ik Jon Snow op het einde met die draak zag, wist ik al dat The Night King dood zou gaan. Want als je Jon Snow eerder in de aflevering al spaart, waarom zouden ze hem op het einde dan wel laten vermoorden?

  Nee sorry, Game of Thrones Season 8 Episode 3 laat me met een heel leeg gevoel achter. Een hele grote teleurstelling.

  Game of Thrones Episode 3 screenshot

  Rox van der Helm

  Natuurlijk heb ik gisteren Game of Thrones Season 8 Episode 3 gezien en ik vond het super tof! Ik bedoel wie had nu verwacht dat The Night King nu al uitgeschakeld zou worden (en hoe?!). Dat stuk was toch wel heel indrukwekkend. Wat een heldin die Arya.

  Verder moet ik wel zeggen dat ik de eerste 24 minuten totaal overbodig vond met veel te donkere scenes en te snelle montage. Ik dacht echt: waar ben ik precies naar aan het kijken? Het zal ongetwijfeld bedoeld zijn om de 'chaos' in beeld te brengen en dat gevoel over te brengen, maar of dat een goede zet is geweest, is een tweede.

  Verder vond ik het jammer dat Theon tóch dood ging. Ik begrijp niet zo goed waarom de moeite wordt genomen om zijn karakter zoveel ontwikkeling mee te geven om hem dan toch te laten sterven en de manier waarop was ook een beetje lullig. Maar goed, je kan niet alles hebben in het leven. Op naar de volgende aflevering. Hopelijk gaat Jon Dany gewoon vermoorden of Jaime Cersei (al mag dat van mij ook voor de laatste aflevering bewaard worden).

  HBO

  Nick Groenen

  Wat een aflevering was dit! Van begin af aan zat ik al op het puntje van mijn stoel met hartkloppingen. Het was fantastisch. Wat ik vooral bewonderde was de prachtige cinematografie. Er waren meerdere beelden in de aflevering waarvan ik dacht ‘Ik wil hier een screenshot van maken en gebruiken als achtergrond’. De door het maanlicht verlichte draken die boven de wolken vlogen, de Dothraki de op het dode leger af stormde, het blauwe drakenvuur en noem maar op. Het zag er allemaal schitterend uit.

  Ik heb, ondanks dat het gewoon een super vette aflevering was, toch wat kritiek puntjes. Zo was het soms door de donkere belichting bijna niet te zien wat er gebeurde en vindt ik het jammer dat The Night King nu al dood is zonder dat we meer over hem te weten kregen. Deed me een beetje denken aan Snoke uit The Last Jedi.

  Wat vond jij van Game of Thrones Season 8 Episode 3?

  Zoals je kunt lezen heeft Game of Thrones Season 8 Episode 3 erg veel indruk op ons gemaakt. Nu zijn wij natuurlijk razend benieuwd naar jouw mening. Was je geschokt, weggeblazen, verbaasd of misschien zelfs wel teleurgesteld? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 30 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.