Wat vind jij van de PS5 DualSense controller?

Article
zaterdag, 11 april 2020 om 9:00
sony dualsense playstation 5 2f1586356757
Na veel speculaties en patentaanvragen heeft Sony eindelijk de nieuwe controller voor de PlayStation 5 onthuld: de DualSense controller. De opvolger van de DualShock 4 wordt met gemixte gevoelens ontvangen, maar wat vindt de XGN redactie van de controller?

Chris

Mijn eerste reactie was: die lijkt wel heel erg op een Stormtrooper en die grap heb ik ook veelvuldig op internet langs zien komen. De keuze voor zwart-wit is verrassend.
Ik ben heel benieuwd of het wit ook echt wit blijft, als je daar met klamme handen langere tijd aan zit. Het ontwerp biedt wel heel veel kansen voor customizing en is misschien een indicatie dat de PS5 zelf ook wit wordt?

Marcus

De DualSense ziet eruit alsof hij comfortabel in de hand ligt, dus dat is een plus. Ook de haptische feedback en weerstand in de triggers vind ik interessante toevoegingen. Wat ik absoluut niet begrijp is waarom Sony in 2020 een controller maakt waarop het D-pad een prominentere positie heeft dan de linker controlstick.
Alle high-profile AAA games gebruiken de linkerstick voor beweging en het d-pad voor secundaire functies, of zelfs helemaal niet. Je duim moet dus als vanzelf op de stick vallen wanneer je de controller vasthoudt en niet op het D-pad. Microsoft snapt dit. Nintendo snapt dit. Sony zit lang genoeg in de business om dit te snappen en toch kiezen ze weer voor symmetrie, alsof alle gamers een telescopische linkerduim hebben.

Roland

Ik ben wel tevreden. Het design is misschien niet heel erg mooi, maar hopelijk zal de controller nog in andere kleuren uitkomen. Ik snap de vergelijkingen met de Xbox controller overigens heel goed, de overeenkomsten zijn best wel zichtbaar.
Waar ik toch het meest benieuwd naar ben zijn de nieuwe functies die de controller heeft. Ik denk dat haptic feedback echt een hele nieuwe laag aan game-ervaringen kan toevoegen.
dualsense sidef1586356810

Lisa

Ik kreeg een foto van de controller gelijk doorgestuurd van een vriend, toen ik de DualSense in het klein zag, vond ik het wel iets van een Stormtrooper weg hebben. Toen ik de afbeelding eenmaal op normale grootte zag, ontdekte ik dat het wel een beetje op een Xbox controller lijkt. Ik ben nu ook wel heel benieuwd hoe de controller in de hand ligt.

Theo

Toen ik de controller zag vond ik deze in het eerste opzicht erg veel op een Nacon Revolution Pro controller lijken met de D-Pad en thumbstick verwisseld (wat ik als fan van fighting games toejuich).
Toen ik verder ging lezen vond ik het eigenlijk niks bijzonders. Verlichting kan me gestolen worden gezien ik naar het scherm kijk als ik game en kleurtjes op een knopje doen me ook niet zoveel. De grip is wel een goede verbetering en datzelfde geldt voor de USB-C aansluiting. Eindelijk al die oude kabels de deur uit.

Ralph

Ik zit een beetje in dubio over de controller. Enerzijds ben ik blij met de aangepaste en ogenschijnlijk grotere vorm van de DualSense. De DualShock is voor mij namelijk persoonlijk te klein, waardoor ik kramp in mijn vingers krijg na verloop van tijd. De mix van zwart en wit vond ik er op het eerste gezicht niet charmant uitzien, maar nu ik er langer naar kijk vind ik het wel wat hebben. Als de PlayStation 5 er tenminste ook zo uitziet. En USB C is natuurlijk een grote plus!
Toch zijn er ook een aantal elementen die ik graag anders had gezien. Waarom blijft Sony bijvoorbeeld die irritante lichtjes gebruiken? Het voegt niks toe aan het concept van de controller en vreet alleen maar in recordtijd door de accu. Ook had ik graag de D-pad en linkerstick omgewisseld gezien. Het voelt simpelweg een stuk natuurlijker aan dan de symmetrische sticks. Lijken mijn wensen en verwachtingen teveel op de Xbox One-controller? Misschien, maar dat is dan ook de beste controller die tot nu toe is gemaakt.
Nu weet je hoe de XGN redactie denkt over de DualSense controller, maar wat vind jij van Sony's nieuwste creatie? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws