Kiwi app uitleg - Wat is het en hoe werkt het?

Article
door Anoniem
maandag, 22 juni 2015 om 17:56
xgn google image
Veel mensen worden deze dagen doodgegooid met uitnodigingen voor een Kiwi app. Iedereen heeft wel eens van Kiwi Q&A gehoord, maar wat is dit voor app. XGN zoekt het voor je uit!
Kiwi Q&A is een app die je kan downloaden op iOS en Android. Kiwi Q&A staat voor Question & Answer, net zoals bij onze Q&A Tuesday. Gebruikers van de Kiwi app kunnen (willekeurige) vragen stellen, maar ook antwoord geven op (willekeurige) vragen.
Je mag van alles en nog wat vragen via de Kiwi app, dat maakt het zo leuk. Mensen sturen de raarste vragen naar elkaar en dat zorgt voor hilarische antwoorden, daardoor is het zo snel populair geworden.
Kiwi app

Kiwi app gebruiken

Om van deze app gebruik te kunnen maken moet je wel een account aanmaken, dat kan via Facebook of een e-mailadres. Wanneer je een account hebt aangemaakt, ben je klaar om te gaan. Om je vraag te stellen klik je gewoon op tekentje (kladblok icoon) rechtboven in het scherm. Typ je vraag en bepaal of je deze vraag anoniem wil stellen of niet.
Wanneer je een vraag hebt bedacht, krijg je de optie om hem te versturen. Je vraag kan naar meerdere doelgroepen verstuurd worden: vrienden, mensen in de buurt of gewoon openbaar. Dit maakt de Kiwi Q&A app een stuk persoonlijker en je leert je vrienden ook een stuk beter kennen.
Toch zit er een groter sociaal aspect aan de Kiwi app dan je in eerste instantie denkt. Jij kan mensen volgen en mensen kunnen jou volgen, dit zorgt ervoor dat mensen direct kunnen zien wanneer jij een vraag stelt. Deze vraag komt dan op een soort timeline net zoals op Facebook. Mensen kunnen de vraag opnieuw stellen, liken en natuurlijk antwoord geven op de vraag.
kiwi app

Waarom al die Facebook uitnodigingen?

Veel mensen kennen Kiwi van de (irritante) uitnodigingen op Facebook. Dit komt omdat veel mensen ervoor kiezen om via Facebook een Kiwi account aan te maken. Kiwi krijgt dan toegang tot bepaalde informatie en rechten van jouw Facebook, zo ook het versturen van uitnodigingen. Kiwi verstuurt de uitnodidingen om andere mensen te lokken om de Kiwi app te gebruiken.
Facebook heeft sinds kort een methode deze uitnodigingen niet meer te ontvangen, dit is heel simpel.
  1. Ga naar je instellingen voor meldingen
  2. Klik naast appverzoeken en -actviteit op beheren
  3. Klik naast een app- of game om meldingen uit te schakelen
Om te verkomen dat jij mensen (ongewilt) uitnodigingen gaat sturen door de Kiwi app zijn er twee oplossingen.
  1. Een account aanmaken door middel van je e-mailadres in plaats van Facebook account
  2. De rechten van de Kiwi app ontnemen via Facebook