Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 02 mei 2010 om 16:09
xgn google image
Het is zondag en dus weer tijd voor een nieuwe 'Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?' Deze week hebben behoorlijk wat redactieleden games binnen gekregen en uitgespeeld. Lees dus snel verder!
Gekocht: Uitgespeeld:
Death to Rights
Ik moest het deze week met Dead to Rights: Retribution doen. Ik had nog nooit van de game gehoord, dus nog vol goede moed begon ik te spelen. De game doet een hoop, maar niks springt eruit. Een teleurstellend verhaal dat alleen maar een excuus is om meer te vechten. Ik denk dat Dead to Rights een stuk beter had kunnen zijn. Ik heb de game nog niet helemaal uitgespeeld, maar dat komt een dezer dagen nog wel.
Daarnaast heb ik deze week Heavy Rain uitgespeeld en ik moet mijn mening toch een beetje bijschaven. De game is niet helemaal slecht. Het bevat een van de beste verhalen die ik ooit in een game heb gezien. Wel jammer dat de gameplay in mijn ogen niets voorstelt. Om een beetje om de zoveel tijd op een knopje te drukken, dat doet het voor mij niet. Als ik een game speel, dan wil ik ook echt iets te doen hebben. Ik ben er ook nog steeds niet uit hoe ze het lopen op deze manier in de game hebben durven stoppen, zo vervelend.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
After Burner Climax
Ik ben deze week op de arcadetoer gegaan. De twee titels die mij deze week hebben verrast zijn After Burner Climax (Xbox 360) en Final Fight: Double Impact (PS3). Het leuke aan arcadetitels is dat je ze meestal snel uit kunt spelen, en dus ook snel een impressie hebt van de titel.
Ik zal maar beginnen bij After Burner Climax. In deze game vlieg je als een hyperactieve straaljagerpiloot over van alles en nogwat, en na een kwartier komt het 'The End' scherm al in beeld. Na vijf minuten dacht ik: "Wat ben ik in vredesnaam aan het spelen?" Maar, zodra ik de knoppen onder de knie had, en zelf een beetje goed begon te worden, verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Helaas duurt de ervaring niet zo lang, en is de game best wel duur. Maar als je teveel geld hebt, en op zoek bent naar een thrillride om even tussendoor te doen, is dit best een leuke titel.
Dan Final Fight: Double Impact. In deze bundel krijg je twee titels van Capcom uit '89 en '90. Ik zal jullie niet te veel verklappen, omdat de recensie van deze titel later deze week zal verschijnen. Maar om toch een tipje van de sluier op te lichten: ik ben niet zo positief over deze game.
Gekocht: , Uitgespeeld:
2010 FIFA World Cup
Deze week heb ik het erg druk gehad en ben ik ook weg geweest naar Barcelona (wat overigens heerlijk was). Ondertussen bleven de games wel binnen stromen. Zelf koop ik vrijwel nooit games, maar ik krijg ze wel regelmatig binnen. Zo lagen Super Street Fighter IV en 2010 FIFA World Cup South Africa in de brievenbus. Gelukkig heb ik wat tijd gevonden om te voetballen. Met 2010 FIFA World Cup South Africa ben ik de grote uitdaging aangegaan: het winnen van het WK. Nederland was uiteraard mijn keuze en het werd tot het einde spannend. De finale werd Nederland tegen Spanje en werd natuurlijk gewonnen door... Nederland! Spanje werd namelijk ingemaakt door mij met 2 - 0.
Gekocht: Uitgespeeld: -
Disaster
Waar je mij echt middenin de nacht voor wakker kunt maken (oke, niet te vaak doen!) is voor een on rails shooter. Ik heb echt een hele groot voorliefde voor dit soort games. Toen de Wii gelanceerd werd, was ik dan ook enorm enthousiast, want deze console met vernieuwde besturing leende zich perfect voor dit soort games. Vroeger had ik nooit echt het geld om pistooltjes bij een console te kopen met als gevolg dat ik House of the Dead speelde met een Xbox controller (lees: de vorige Xbox). Uiteindelijk werd ik hier dan ook heel goed in, omdat ik echt verslaafd was aan de game, maar richten en schieten met een Wiimote is wel heel wat makkelijker.
In ieder geval, er ontbrak nog een on rails shooter in mijn collectie en dat was Disaster Day of Crisis. Die heb ik deze week opgehaald voor tien euro (tweedehands met garantie bij Dimplus). Jammer is dat je deze game niet co-op kunt spelen, toch kijk ik er naar uit om met deze game aan de slag te gaan. Hoewel ik voornemens had om een paar games uit te spelen, is dat er helaas niet van gekomen. Ik ben blij om te zien dat mijn collega Tom Heavy Rain heeft uitgespeeld en zijn mening ietwat bijgesteld heeft trouwens!
Gekocht: Uitgespeeld: -
Splinter Cell Conviction
Ik ben nooit een fan geweest van de Splinter Cell games. De games zijn meestal te traag voor me en ik heb het geduld gewoonweg niet om lange tijden rond te sluipen. Ik was dan ook heel geïnteresseerd toen ik hoorde dat Ubisoft de franchise ging heruitvinden met Splinter Cell: Conviction. De game behoort inmiddels tot mijn collectie en ik heb er nog geen spijt van gehad. De game speelt als een third person shooter en daar voel ik me volledig in thuis. Vooral de zeer uitgebreide multiplayer heeft me al heel wat uurtjes zoetgehouden.
Momenteel is het wachten op de Halo: Reach bèta die op 3 mei voor iedereen beschikbaar zal zijn. Jammer genoeg zit ik midden in mijn examenperiode en zal ik daarom de beta niet zo vaak kunnen spelen als ik zou willen. Maar ik heb al drie jaar gewacht op een nieuwe Halo multiplayer dus enkele dagen kunnen er nog wel bij.
Gekocht: , Uitgespeeld:
Monster Hunter Tri
Het gebeurt niet vaak dat ik naar een Wii game uitkijk en als deze dan ook nog eens niet van Nintendo, is dat wel heel uitzonderlijk. Toch is de afgelopen maanden mijn interesse gewekt door vooral een opmerking van Nintendo's Saturo Iwata. Volgens hem is Monster Hunter Tri namelijk een game die de standaard moet zijn voor alle Wii games als het gaat om graphics en gameplay. Zeker het Zelda team dat op dit moment werkt aan een nieuwe Zelda game voor de Wii zal Monster Hunter Tri volgens hem als standaard moeten zien. Toen ik vervolgens afgelopen maandag Monster Hunter Tri ontving was ik natuurlijk mega blij en kon ik eindelijk kijken of Iwata gelijk had. Het oordeel vind je komende week overigens terug in mijn recensie.
Afgelopen jaar was er één nieuwe franchise die mij enorm heeft weten te boeien. Een game die ik zelfs bijna twee keer heb uitgespeeld. We hebben het hier over Dante's Inferno. Een spel dat in mijn ogen echt heel erg lekker weg speelt. Bij dit soort spellen vind ik het ook nooit erg om de downloadbare content aan te schaffen. De nieuwste DLC weet me gelukkig dan ook boeien. Met Trials of St. Lucia weet Dante's Inferno je een eigen trial editor te bieden en tevens krijg je een optie om samen met iemand te spelen. Dat is echt een zeer goede toevoeging. Volgende week kun je de recensie hier op XGN lezen.
Als laatste werd ik gisterenavond verrast door een mailtje van Hugo, waarin een downloadbare code van de Halo: Reach beta te vinden was. Ik was al heel benieuwd maar om nu al twee dagen eerder met de beta aan de slag te kunnen was natuurlijk helemaal geniaal. Overigens heb ik nog maar weinig tijd gehad om de beta te spelen en ga ik morgen aan de slag om de impressie te kunnen maken, maar van wat ik gezien heb, kan ik zeggen dat er een enorme vooruitgang is geboekt door Bungie. De graphics zijn echt vele malen beter dan bij Halo 3, en nog steeds kent het spel de bekende zeer toffe gameplay. Zoals gezegd heb ik Halo: Reach verder nog niet echt gespeeld en kan ik er nu verder weinig over vertellen. Volgende week volgt er uiteraard een impressie.

Populair Nieuws