Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 16 mei 2010 om 17:00
xgn google image
Alweer een week ten einde, dus weer een week om terug te blikken op wat onze redacteuren afgelopen week gekocht hebben of welke game zij gekocht hebben.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
ModNation Racers
14 mei 2010 gaat de geschiedenis boeken in als de dag dat Alan Wake eindelijk verscheen. Alan Wake, de game die in 2005 al op de E3 werd aangekondigd, mocht eindelijk het daglicht zien. Daglicht is alleen in deze niet echt heel passend gekozen want dat is precies wat er grotendeels ontbreekt in de game die ik afgelopen vrijdag heb gekocht.
Ik liep vrijdag om 9:55 de game winkel om de hoek binnen (die overigens heel blij is dat ik in november verhuisd ben want ze verdienen nogal goed aan mij) en zag al een hele balie vol met Limitted Collectors Editions staan van Alan Wake en ik wist dat er één voor mij was. En toen ik trots naar buiten liep met mijn game in boek vorm kon ik dan ook niet wachten eindelijk te beginnen.
Toen ik het spel eenmaal opgestart had was ik gelijk al blij dat ik mezelf heb laten verleiden door de enorme campagne van de laatste tijden. Alan Wake brengt namelijk echt wat je verwacht. Een enorm spannende game die je het gevoel geeft dat je een televisie serie kijkt en speelt tegelijk. Overigens biedt de game nog veel meer maar door mijn bezoekje aan Gamekings Live gisteren heb ik helaas nog niet echt heel veel tijd gehad. Gelukkig heb ik de komende week genoeg tijd om verder te gaan.
De tweede game die ik binnen heb gehad is ModNation Racers. Toen ik dinsdag van een ModNatio evenement onderweg naar huis in de goodie bag keek zat er een kartonnen auto in. Al snel wist ik uit te vinden dat de auto een paar mooie geheimen bevatte waaronder de PS3 en de PSP versie van ModNation Racers. Ik ben dan ook diezelfde avond nog met de game aan de slag gegaan en ik kan je zeggen dat deze me toch enorm meeviel. Vaak ben ik echt heel erg voorbarig als het gaat om nieuwe arcade kartgames, Sonic en Sega All Star Racing kon namelijk ook niet aan het verwachte tippen. Wat ik daadwerkelijk van ModNation Racers vind lees je van de week overigens in mijn recensie.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
Skate 3
Niks geen Alan Wake voor mij. Geef mij maar Skate 3 en ModNation Racers. Ik ben uitgebreid aan de slag gegaan met Skate 3 en heb die game dan ook zo goed als uitgespeeld. De game heb ik weliswaar niet gekocht, maar binnen gekregen voor een recensie, die je hier kunt lezen. Hoewel ik nooit echt een grote fan ben geweest van de Skate-serie, bleek dit derde deel toch verrassend leuk te zijn. Natuurlijk bevat de game zo zijn foutjes en is het ten opzichte van Skate 2 meer een update dan een game. Dat neemt echter niet weg dat ik elke dag even mijn controller oppak en flink in Port Carverton ga lopen shredden.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
Virtual Boy
Ik ben een verzamelaar van oude consoles maar mijn verzameling is nog lang niet compleet. Deze week kwam ik in contact met iemand die games verkocht voor de Virtual Boy, een console die verbonden is met twee kleine monitors die in een soort bril verwerkt zijn. Voor enkele tientallen euro's heb ik Mario Clash, Red Alarm, Nester's Funky Bowling en Galactic Pinball gekocht, waardoor mijn Virtual Boy collectie zo goed als compleet is. Aangezien deze console nooit in Europa is verschenen ben ik zeer trots op mijn Virtual Boy. Het is natuurlijk ook leuk om collega Jeffry, beter bekend als de persoon die over een Mario badkamer beschikt, jaloers te maken.
En ook ik ben vrijdag mijn editie van Alan Wake gaan halen. Als fan van horror en thriller games mocht dit spel natuurlijk niet aan mijn collectie ontbreken. Ik heb echter nog heel wat uren moeten wachten voordat ik met het spel aan de slag kon. Ik ben namelijk van mening dat een thriller pas tot zijn recht komt wanneer je helemaal alleen in een donkere kamer kan spelen. Ik denk dat ik een verdoken sadomasochist ben aangezien ik mezelf graag de stuipen op het lijf jaag. Alan Wake had me meteen in zijn greep dankzij een ijzersterk verhaal en een geheimzinnige sfeer die ik al niet meer had gevoeld sinds Resident Evil 4.
Gekocht: Uitgespeeld: -
Alan Wake
Ook ik heb deze week Alan Wake binnen gekregen. Ik kreeg pas ongeveer twee jaar geleden interesse voor deze game, dus het wachten heeft voor mij net iets korter geduurd, dan voor anderen maar toch was het het wachten zeker waard. Ik ben ondertussen al ver gevorderd in Alan Wake en heb er constant van genoten. Het is gewoon zo heerlijk spannend en er is duidelijk goed nagedacht over de manier waarop het verhaal wordt verteld. Het werkt allemaal en het is dan ook zeker een game die ik niet snel zal vergeten. Nu maar hopen dat ik dadelijk nog naar bed durf en niet zelf in zo'n realistische nachtmerrie verzeild raak.

Populair Nieuws