Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 04 juli 2010 om 18:00
xgn google image
Ook de overstap van juni op juli gaat niet voorbij zonder de nodige aankopen. Hoewel het qua releases een stuk rustiger is dan in de rest van het jaar, weten wij nog steeds onze collectie goed uit te breiden.
Gekocht: , , , Uitgespeeld: -
Singularity
Omdat ik een co-op junkie voor het leven ben, heb ik Alien vs. Predator aangeschaft, zodat ik met Theo van XGN deze co-op kan doorlopen. Het is een game die in februari uitkwam en door de relatief korte singleplayer vond ik het niet waard daar destijds de volle mep voor te betalen, als ook omdat er 'betere' titels op de markt kwamen. Afgelopen week heb ik het spel echter voor een aantrekkelijk prijsje op de kop kunnen tikken (15 euro), dus daar doen we het voor. Na mijn vele uurtjes in Battlefield Bad Company 2 de laatste tijd is Alien vs. Predator toch wel weer hele andere koek met een sciencefiction uitrustig. Ik hoop dat de co-op een beetje leuk in elkaar zit waarin je elkaar tot leven kunt wekken, maar echte diepgang qua kogels overgeven etc. verwacht ik niet. Maar evengoed blijft het leuk om samen aliens te verpulveren. Ik heb er zin in! Nu maar hopen dat de game niet vol zit met schrikmomenten, want dan durf ik niet meer...
Een andere game die ik aangeschaft heb is Indiana Jones and the Staff of Kings. Ik weet dat de game totaal niet goed ontvangen is en toch wil ik deze game al een tijdje hebben, al sinds de release om precies te zijn. Ik houd heel erg van adventure games ook zoals bijvoorbeeld Tomb Raider, mooie omgevingen, je gaat de wereld over, een beetje puzzelen. Dat gevoel geven de Indy games mij ook altijd. Vroeger heb ik Indiana Jones nog op de PC gespeeld en was het erg leuk om dingetjes te zoeken enzo. De laatste Indy game was voor mij op de vorige Xbox en die game had ik binnen no time uitgespeeld. Het avonturistische element is gewoon zeer verslavend. Van de Staff of Kings verwacht ik helemaal geen topper van formaat, maar dat hoeft voor mij ook niet. Op zijn tijd kan ik ook gewoon genieten van de wat mindere games, mits ze me mee kunnen meeslepen. Ik verwacht toch dat deze Indy game dat met me zal doen. En zo niet, ga ik niet wakker liggen van 8 euro, want dat is wat ik er voor neergelegd heb Overigens zijn dit twee games die ik tweedehands heb gekocht.
Ook nieuw aangeschaft heb ik Blur en Singularity. Dat Blur een topper is, heb je al kunnen lezen op XGN. En wat betreft Singularity, dat laat ik aan Eke over!
Gekocht: Uitgespeeld:
Shrek
Microsoft heeft er met een leuke aanbieding deze week weer voor gezorgd dat ik een arcade game gedownload heb. The Misadventures of P.B. Winterbottom staat inmiddels op mijn harde schijf en ik heb er al een hoop van genoten. P.B. Winterbottom laat je op een leuke manier met tijd spelen, maar houdt het ook erg uitdagend. Als je eenmaal een beetje verder komt in de game worden de puzzels behoorlijk lastig en zul je alleen met de nodige logica en een helder hoofd een level kunnen voltooien. Gelukkig maakt de moeilijkheidsgraad de game niet al te frustrerend en hoop ik dan ook nog deze game vaker op te starten.
Verder heb ik ook Shrek Forever After uitgespeeld. Deze game stond vorige week nog in mijn 'gekocht' lijstje, maar ik ben er inmiddels doorheen. Ik heb de game zelfs al bijna een tweede doorgespeeld. Hoewel ik meestal niet veel verwacht van een filmgame werd ik toch positief verrast door deze titel. Misschien ligt het eraan dat ik de films ook leuk vind, maar ik heb me prima kunnen vermaken met Shrek Forever After.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
Naughty Bear
Enkele dagen geleden kreeg ik de code voor het gloednieuwe arcade spel van NinjaBee. Hun nieuwste product heet Ancients of Ooga en hierin is het de bedoeling om de leiders van de vijf Oogani stammen op te roepen om samen een opstand tegen de Booli te veroorzaken. Het spel is veel beter dan ik verwacht had en ik zal het zeker nog wel eens uitspelen met een vriend in de co-op modus. Ancients of Ooga is een grappige en luchtige platformer maar hij had wat moeilijker mogen zijn.
Ik heb ook nog een reisje gemaakt naar mijn lokale gameboer om Naughty Bear aan te schaffen. Dit spel kan je best bekijken als een mix tussen Manhunt en Happy Tree Friends. Helaas heeft het spel geen afwisseling en speel je de hele tijd op dezelfde vier of vijf levels. Het spel heeft potentieel maar overstijgt nooit het niveau van een goede arcade game. Van beide games kan je natuurlijk snel een recensie verwachten.