Top 8 beste films voor mei 2016

Article
maandag, 02 mei 2016 om 14:55
xgn google image
Een nieuwe maand is begonnen en dat betekent dat wij onze top 8 beste films voor mei 2016 vrijgeven. De grote toppers voor mei zijn X-Men Apocalypse en Alice Trough the Looking Glass. Maar ook minder grote titels zorgen ervoor dat je in mei genoeg keuze hebt.
De grote titels van deze maand zijn, zoals gezegd, X-Men Apocalypse en Alice Trough the Looking Glass die beide een vervolg zijn op een eerdere film. X-Men Apocalypse is zelfs de negende film in de X-Men serie en volgt de gebeurtenissen op uit X-Men Days of the Future Past. De film is gevuld met heel veel jonge mutanten, die mensen zeker kunnen herkennen uit de allereerste X-Men films. Alice Trough the Looking Glass is de tweede film in de serie, die de film Alice in Wonderland uit 2010 opvolgt.

X-Men Apocalypse – 19 mei 2016

Sinds het begin der tijd werd hij aanbeden als een god. Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant uit het X-Men universum absorbeerde de krachten van andere mutanten, waardoor hij onsterfelijk en onoverwinnelijk werd. Nu ontwaakt Apocalypse na duizenden jaren slaap en is gedesillusioneerd met de huidige staat van de wereld.
Daarom werft hij een team van sterke mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid te reinigen en een nieuwe wereldorde te schapen, waar hij over zal heersen. Het lot van de aarde hangt aan een zijde draadje en het is aan Mystique (Jennifer Lawrence) met de hulp van Professor X (James McAvoy) om een jong team van X-Men te leiden om hun nemesis tegen te houden, die de mensheid bedreigt met complete vernietiging.
Aan het roer van X-Men Apocalypse staat regisseur Bryan Singer, die niet alleen X-Men Days of the Future Past heeft geregisseerd, maar ook de allereerste X-Men film en X2. Singer stuurt in X-Men Apocalpyse een gigantische cast aan, die onder andere bestaat uit James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn en Lucas Till.

Alice Through the Looking Glass – 26 mei 2016

In Disney's Alice Trough the Looking Glass staat een nieuw avontuur klaar gebaseerd op de geliefde verhalen van Lewis Caroll, waarin Alice terugkeert naar de grillige wereld van Underland en terugreist in de tijd om de Mad Hatter te redden. Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska) is de afgelopen jaren in de voetsporen van haar vader getreden door de hoge zeeën te bevaren.
Bij haar terugkeer in Londen ontdekt ze een magische spiegel, waardoor ze terugkeert naar het fantasievolle rijk van Underland met daarbij haar vrienden White Rabbit (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Cheshire Cat (Stephen Fry) en de Mad Hatter (Johnny Depp) die niet zichzelf is. De Hatter is zijn Muchness verloren en daarom stuurt de White Queen (Anne Hathaway) Alice op een zoektocht om de Chronosphere te lenen.
De Chronosphere is een metalen globe in de kamer van de Grand Clock die kracht geeft aan de tijd. Bij het terugreizen in de tijd komt Alice zowel vrienden als vijanden tegen op verschillende momenten in hun leven, terwijl ze tegelijkertijd een gevaarlijke race tegen de tijd vecht om de Hatter te redden.
Voor Alice Trough the Looking Glass is het regisseur James Bobin, die zijn eigen visie loslaat op de wereld die Tim Burton heeft gemaakt in Alice in Wonderland. Burton is overigens nog wel betrokken bij de film als producent.
In mei loopt de spanning ook hoog op met twee thrillers, waar grote namen in spelen. Zo zijn George Clooney en Julia Roberts betrokken bij een gijzeling in Money Monster, terwijl Helen Mirren en Aaron Paul heel moeilijke keuzes moeten maken in Eye in the Sky. Het gaat daarbij om het uitvoeren van een drone aanval op terroristen, waarbij ook onschuldige kinderen betrokken zijn.

Money Monster – 12 mei 2016

Lee Gates (George Clooney) is een bombastische tv-persoonlijkheid wiens populaire financiële netwerkshow hem heeft omgetoverd tot de geldmagiër van Wall Street. Maar nadat hij een high tech aandeel aanbeveelt die op mysterieuze wijze crasht, neemt een verbolgen investeerder (Jack O'Connell) Gates, zijn crew en producer Patty Fenn (Julia Roberts) live op televisie in gijzeling.
Het verhaal ontvouwt zich in real-time, waardoor Gates en Fenn een manier moeten vinden om in leven te blijven, maar tegelijkertijd ook de waarheid moeten ontdekken achter een wirwar van groot geld leugens.
Money Monster is geregisseerd door Jodie Foster, die de meeste mensen eerder zullen kennen als de Oscar winnende actrice. Toch heeft zij in het verleden al drie keer eerder een film geregisseerd en ook een paar afleveringen voor series.

Eye in the Sky – 12 mei 2016

In Eye in the Sky heeft Colonel Katherine Powell (Helen Mirren), een in het Verenigd Koninkrijk gebaseerd militair officier, de leiding over een geheime drone operatie om terroristen op te pakken in Kenia. Door toezicht op afstand en on-the-ground intel, ontdekt Powell dat het doel een zelfmoordaanslag plant, waardoor de missie omslaat van oppakken naar ombrengen.
Maar als de Amerikaanse piloot Steve Watts (Aaron Paul) de aanval ingaat, betreed een negen jaar oud meisje de kill zone, waardoor een internationaal dispuut ontstaat. Dit dispuut bereikt de hoogste niveaus van de Amerikaanse en Britse overheid, over de morele, politieke en persoonlijke implicaties van moderne oorlogsvoering.
Naast Helen Mirren en Aaron Paul spelen ook Alan Rickman, Barkhad Abdi, Jeremy Northam, Iain Glen en Phoebe Fox een rol in Eye in the Sky. Hierdoor is Eye in the Sky samen met Alice Trough the Looking Glass de laatste twee films waarin de pas overleden Alan Rickman een rol speelt.
In mei hebben wij ook de mogelijkheid om even goed te lachen in de bioscoop. De eerste optie daarvoor is Bad Neighbours 2, waarbij Seth Rogen en Rose Byrne opnieuw last krijgen van lawaaierige buren. Alleen dit keer zijn het niet mannelijke studenten, maar vrouwelijke studentes die voor problemen zorgen. De tweede optie van mei is The Nice Guys en hierbij wordt komedie flink aangesterkt met dikke actie, waarin Ryan Gosling en Russell Crowe als duo samenwerken om een zaak op te lossen.

Bad Neighbours 2 – 5 mei 2016

Nu Mac (Seth Rogen) en Kelly Radner (Rose Byrne) een tweede baby verwachten, zijn ze klaar om de laatste stap te zetten in volwassenheid: de voorstad. Maar op het moment dat zij de buurt hebben terugveroverd en klaar zijn om het huis te verkopen, ontdekken ze dat de nieuwe bewoners een sorority zijn, die nog gekker en wilder zijn dan Teddy (Zac Efron) en zijn broeders ooit waren.
Vermoeid door het seksistische en restrictieve systeem van school, beslissen de onorthodoxe dames van Kappa Nu om een huis te beginnen waar ze alles kunnen doen wat zij maar willen. Wanneer Shelby (Chloë Grace Moretz) en haar zusters, Beth (Kiersey Clemons) en Nora (Beanie Feldstein) de perfecte plek vinden net buiten de campus, worden ze niet tegengehouden door de rustige straat om net zulke epische feestjes als de voormalige mannelijke bewoners te organiseren.
Geforceerd om zich te richten op de ex-buurman met de vaardigheden om de nieuwe buren weg te jagen, halen de Radners samen met hun beste vrienden Jimmy (Ike Barinholtz) en Paula (Carla Gallo) de charismatische Teddy terug als geheim wapen. Als hij de sorority kan infiltreren en zich een weg naar binnen charmeert, dan kunnen de dertigers het huis van de Kappas naar beneden halen. Maar als zij denken dat de nieuwe buren zonder gevecht ten onder gaan, dan onderschatten ze de kracht van jonge vindingrijkheid en directe gestoordheid.

The Nice Guys – 19 mei 2016

The Nice Guys speelt zich af in Los Angelos van de jaren zeventig, waar een ongelukkige privédetective Holland March (Ryan Gosling) en gehuurde enforcer Jackson Healy (Russell Corew) moeten samenwerken om de zaak van een vermist meisje (Margaret Qualley) op te lossen. Met daarbij de schijnbaar ongerelateerde dood van een pornoster. Tijdens hun onderzoek, ontdekken zij een schokkende criminele samenzwering die de top bereikt van de hoogste cirkels van macht.
The Nice Guys is geschreven en geregisseerd door de Amerikaan Shane Black. Hij is bekend voor het regisseren van de film Iron Man 3, waarbij hij tevens heeft meegeholpen aan het schrijven van de screenplay.
De laatste twee films in de top 8 beste films voor mei 2016 hebben niks met elkaar te maken, toch zijn het films die zeker het vermelden waard zijn. Allereerst de animatiefilm The Angry Birds Movie gebaseerd op het beruchte en welbekende spel. In deze film komen we eindelijk achter de reden waarom de vogels zo boos zijn op de varkens. De andere film is Midnight Special, een mysterieuze science fiction film die misschien meer vragen oproept dan beantwoord.

The Angry Birds Movie – 18 mei 2016

The Angry Birds Movie is een 3D geanimeerde komediefilm, waarin we eindelijk erachter komen waarom de vogels zo boos zijn. De film neemt je mee naar een eiland dat volledig bezet is door vrolijke loopvogels, of bijna althans. In dit paradijs is Red (Jason Sudeikis) een vogel met een humeur probleem, terwijl snelle Chuck (Josh Gad) en vluchtige Bomb (Danny McBride) altijd al buitenbeentjes zijn geweest. Maar wanneer het eiland bezoek krijgt van mysterieuze groene varkens, is het aan deze onwaarschijnlijke verstotelingen om te ontdekken wat de varkens van plan zijn.
Naast stemmen van Sudeikis, Gad en McBride zit The Angry Birds Movie gevuld met de bekende stemmen van acteurs als Maya Rudolph, Bill Hader, Peter Dinklage, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Hannibal Buress, Ike Barinholtz, Tituss Burgess, Jillian Bell, Billy Eichner en Danielle Brooks. Maar ook met de YouTube sterren van Smosh beter bekend als Ian Hecox en Anthony Padilla, Latijnse zanger Romeo Santos en country zanger Blake Shelton die tevens het originele lied 'Friends' in de film zingt.

Midnight Special – 12 mei 2016

Midnight Special volgt het verhaal van een vader, Roy (Michael Shannon) die op de vlucht slaat om zijn jonge zoon Alton (Jaeden Lieberher) te beschermen, een jongen met mysterieuze krachten die Roy zelf niet kan begrijpen. Wat begint als een vlucht van religieuze extremisten en lokale politie escaleert al snel tot een nationale klopjacht waar mensen op het hoogste niveau van de Federal Government betrokken bij zijn. Roy riskeert alles om Alton te helpen zijn ultieme doel te vervullen, wat dat ook moge zijn en wat de kosten daarvan ook zijn.
Het verhaal neemt je mee op een gevaarlijke reis van Texas naar de kust bij Florida, terwijl de band van liefde en vertrouwen en de natuur van geloof worden onderzocht. In Midnight Special staan Michael Shannon en Jaeden Lieberher centraal, maar zij worden begeleid door acteurs als Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver en Sam Shepard. Dit onder leiding van regisseur Jeff Nichols, die tevens verantwoordelijk is voor het schrijven van het verhaal.