7 regenachtige games om je door het hondenweer te helpen

  Naar aanleiding van het 'prachtige' weer van vandaag, gingen onze gedachten automatisch naar regen in games. Welke games maken een kunst van regen of gebruiken het element op een speciale manier? Wij gingen op zoek.

  Hopelijk heb je nog een aantal droge kleren thuis liggen, want deze special gaat nat worden. Heel erg nat.

  7. Mortal Kombat

  Oké, vooruit, van de nummer zeven uit deze lijst zal je misschien niet gelijk aan regen denken, maar niets is minder waar. Het personage Rain is wel degelijk in staat om iemand een flink nat pak te geven. Of iets erger dan een nat pak. De krachten van Rain draaien namelijk om water en elektriciteit.

  Het leuke aan Rain is dat hij eigenlijk een verkapt grapje is van Midway. De outfit van Rain is namelijk paars en volgens het achtergrondverhaal is hij een prins. Wat dus refereert naar een specifiek nummer van een bepaalde artiest.

  6. Watch Dogs

  Ken je de Engelse uitdrukking “It’s raining cats and dogs” of ons eigen hondenweer? Pin ons er niet op vast, maar dat zou zomaar eens een refentie van Ubisoft kunnen zijn naar de ongelofelijke hoosbuien die we soms tegenkomen in Watch Dogs.

  Die regenbuien zijn niet echt een straf te noemen. Een vuurgevecht in een regenbui heeft al snel iets indrukwekkends en het water ziet er fenomenaal uit. Veel mensen verwijten Ubisoft dat de uiteindelijke game er niet zo goed uitzag als op de E3, maar de regen en natte straten zijn onverminderd prachtig.

  5. Assassin’s Creed IV: Black Flag

  Net zoals in Watch Dogs kan het soms behoorlijk hard regenen in Assassin's Creed IV: Black Flag. Zien we hier een terugkerend thema, Ubisoft? De straten van Havana of Nassau zijn dan niet meer zonnig en stoffig, maar duister en de modder stroomt langs je voeten.

  Toch zijn dat niet de momenten wanneer je onder de indruk raakt van de regen in Black Flag. Nee, je raakt pas onder de indruk als je met je driemaster in een tropische storm ter grootte van West-Europa terechtkomt. Helemaal leuk als je middenin een gevecht zit met een ander schip, want ondertussen mag je ook nog eens een aantal tornado’s ontwijken. Dat zet zo’n bui van vanmiddag toch in perspectief.

  4. Tomb Raider

  Als je aan Tomb Raider of Lara Croft denkt, dan kom je al snel op een onverwoestbare, genadeloze vrouw met ingebouwde reddingsboeien. Maar Tomb Raider uit 2013 veranderde even flink ons beeld van Lara. Ineens was de grafrover niet meer zo onverwoestbaar, getuige de vele pijnlijke ontberingen die ze moet verdragen in de game.

  Het begint allemaal als ze – à la Black Flag – middenin een tropische storm terecht komt en samen met het schip en haar vrienden strandt op een eiland. Vooral het begin, waar de regen ongenadig hard uit de hemel blijft storten en Lara halfdood onderdak moet zien te vinden is indrukwekkend. Je zou het er bijna zelf koud van krijgen.

  3. Silent Hill: Downpour

  We zien een hoop mooie regenbuien langskomen in games, maar wat we eigenlijk niet zoveel zien zijn games die regen als gameplay-element gebruiken. Silent Hill: Downpour brengt daar verandering in, al gebeurt dit heel erg subtiel.

  Het regent vrij vaak in de game en als je je afvraagt waarom je zo vaak aangevallen wordt in de regen, dan heeft dat een simpele verklaring. De game gebruikt namelijk de regen om aan te geven dat het gevaarlijk wordt en dat de speler ergens moet gaan schuilen. Een paraplu zal helaas niet zoveel uitvoeren tegen een zombie. Oké, een horde zombies.

  2. Heavy Rain

  Moeten we dit nog uitleggen? Een game die de titel Heavy Rain draagt mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje over regenachtige games. Regen is geen gameplay-element in de game, zoals in Silent Hill, maar is wel van invloed op het verhaal.

  De Origami Killer, de seriemoordenaar waar Heavy Rain om draait, heeft een nogal unieke manier om zijn slachtoffers mee om te brengen. Hij verstopt ze op een plek tijdens een periode van hevige regenval, waardoor ze langzaam verdrinken. Vandaag zou dus een perfecte dag zijn geweest.

  1. Rain

  Waar sommige games indrukwekkende regen hebben en andere games weer regen in de gameplay hebben verwerkt, daar draait in Rain alles om regen. Maar dat had je waarschijnlijk al verwacht. In Rain ‘volgen’ we een jongen die onzichtbaar is geraakt in de regen en in een verlaten wereld diverse vijanden ontmoet. Maar ook ontmoet hij in dit duister een soortgelijk figuur als hij.

  Omdat je als speler in de game onzichtbaar bent, is de regen uitermate belangrijk. Je kunt de jongen alleen goed zien in de regen. Als je een dak boven je hebt, is de enige manier om hem te volgen de voetstappen in het water. Lastiger wordt het als je ook nog eens puzzels moet oplossen. Veel meer regenachtiger dan Rain zul je regenachtige games dus niet krijgen.

  Watch Dogs

  Verkijgbaar vanaf 27 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.