Top 5 uitgestelde games

  We kennen allemaal wel een verhaal van een game waarbij de ontwikkelaar zeeën van tijd nodig heeft voor het ontwikkelen van een game. Fans zitten soms smachtend op een game te wachten, maar krijgen keer op keer uitstel of geen informatie. Welke games kennen we die hetzelfde probleem hadden?

  Jaren aan extra vertraging krijgen sommige games soms. Deze vertraging staat in sommige gevallen niet eens garant voor een weerzinwekkend goede game. Normaal zou je toch denken dat een studio extra tijd nodig heeft om een game tot in de puntjes te verzorgen. Wij kijken naar vijf populaire games die uit zijn gesteld voor een langere tijd dan gebruikelijk is.

  5. The Last Guardian

  Het was deze E3 raak met een game die al in 2009 werd aangekondigd en exclusief naar de PlayStation 3 komt. Een schrijnend voorbeeld van wat wij bedoelen is natuurlijk The Last Guardian. Deze game laat maar op zich wachten en de fans worden er langzaam gek van. Sony heeft zich uitgelaten over de lange duur van de game en voelt zich verantwoordelijk.

  Zo zegt Sony te begrijpen dat er veel mensen emotioneel reageren op een E3 waar we wederom niets zien van The Last Guardian. Er waren zelfs geruchten dat de game was gecanceld. Met wederom een E3 waar we niets horen van de game, blijft het nog steeds de vraag wanneer we deze game zien. Mensen die uitkijken naar The Last Guardian kunnen opgelucht ademhalen. Het spel is namelijk nog steeds in productie.

  4. Alan Wake

  Van een exclusieve game voor de PlayStation gaan we door naar een game voor de Xbox. Negen jaar geleden werd op de E3 van 2005 Alan Wake aangekondigd voor de volgende generatie consoles, al was de game al vanaf 2004 in ontwikkeling. De verwachting was dat de game in 2007 naar de Xbox 360 kwam. Alleen duurde het allemaal iets langer dan verwacht.

  Het eerste uitstel van de game kreeg duurde tot 2009. Fans moesten dus twee jaar wachten op de game. Tenminste, dat is wat ze dachten. Vervolgens kreeg de game wederom uitstel. Na een hoop veranderingen in de releasedatum is de game bij ons uiteindelijk op 14 mei 2010 in de winkels gekomen. Als je bedenkt dat hij al vanaf 2004 in ontwikkeling was, is dat best een fikse tijd. Gelukkig viel de game na zo'n lange tijd totaal niet tegen en kreeg de Alan Wake recensie een dikke vette 9.

  3. Mafia II

  Nog een game die nogal wat uitstel kende is Mafia II. Ook bij Mafia II begon de ontwikkeling al in 2004. Een ruime tijd voordat de Xbox 360 en PlayStation 3 op de markt kwamen. Na een hoop onenigheden binnen de studio bleef de game met een traag tempo voortkabbelen. Zo werd zelfs de hoofdprogrammeur ontslagen tijdens het ontwikkelen van de game.

  Fans hebben geduldig moeten wachten en krijgen op 27 augustus 2010 dan eindelijk waar ze al die tijd op hebben gewacht. De game scoorde overal goede punten en over het algemeen waren de fans tevreden met de game. Dit ondanks de hoge verwachtingen die men had wegens de lange ontwikkelperiode.

  2. Team Fortess 2

  Voor deze game moeten we een heel stuk terug in de tijd. In het vorige millennium werd de aangekondigd naar aanleiding van de populaire Quake Mod genaamd Team Fortress. Na dit succes werd er in 1998 een Team Fortress 2 aangekondigd. Een echte fan-favorite.

  In plaats van dat de game een paar jaartjes later uitkwam, kwam die pas in 2007 uit door een hoop getob bij Valve. Dit zou komen omdat men in de tussentijd de volledige aandacht heeft gericht op Half-Life 2. Omdat Valve ineens aan Half-Life 2 ging werken en vervolgens veel later terugkwam bij Team Fortress, had de studio alles wat het bedrijf al had in de prullenbak gedaan, omdat dit niet goed genoeg was om mee verder te gaan.

  Omdat Half-Life 2 belangrijker was voor Valve kreeg deze uiteraard voorrang. Ondanks dat de game in 1998 werd aangekondigd en pas in 2007 uitkwam zijn er gigantisch veel mensen enorm enthousiast over de game. Zo is de game vandaag de dag nog steeds enorm populair en helemaal gratis.

  1. Duke Nukem Forever

  Je zag het misschien al aankomen en het is inderdaad de eerste game waar iedereen aan denkt wanneer je het woord 'vertraging' noemt. Duke Nukem Forever is de populairste game wanneer het gaat om vertraagde games. Dit is simpelweg gekomen door de belachelijk lange tijd die er in de ontwikkeling van deze game heeft gezeten.

  In 1997 begon de ontwikkeling en in 2011 lag de game pas in de schappen. Hiermee is Duke Nukem Forever officieel de game met de langste ontwikkelingsduur uit de geschiedenis van games. Alsof het nog niet genoeg was voor de fans om zo lang te wachten, was de game ook nog eens niet waar iedereen op had gehoopt.

  Duke Nukem Forever

  Verkijgbaar vanaf 10 june 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.