Top 5 Oscars 2015 highlights - Binnen vijf minuten weer op de hoogte

  De Oscars 2015 werden in Nederland afgelopen nacht uitgezonden. Lag je op dat moment in je bed? Geen zorgen, we hebben voor jullie een overzicht van de Top 5 Oscars 2015 highlights!

  Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers! Bekijk natuurlijk eerst Oscarwinnaars (dat is wel waar het om gaat natuurlijk) om daarna deze top 5 Oscars 2015 highlights verder te lezen!

  Neil Patrick Harris Oscars 2015 opening

  We hebben NPH in eerder werk, waaronder HIMYM en het geniale Dr. Horrible's Sing-Along Blog, in betere vorm gezien dan bij de Oscars 2015. Desalniettemin beloofde het bovenstaande leuke openingsnummer veel goeds. Anna Kendrick en Jack Black deden ook leuk mee.

  Verder leek NPH niet helemaal op zijn gemak en kwamen ook zijn (vaak flauwe) grappen niet aan bij het publiek, met uitzondering van de onderbroek scène uit Birdman imitatie wellicht. Misschien had het ermee te maken dat hij niet de eerste keuze was om de show te presenteren?

  Eigenlijk was Ellen DeGeneres gevraagd om opnieuw de presentatie te komen doen, maar zij bedankte voor de eer om onbekende redenen.

  Benedict Cumbatch is awesome zoals altijd

  Hij kreeg 'm dit jaar nog niet, de Oscar voor beste acteur. Die werd opzich wel terecht door Eddie Redmayne weggesnaaid voor diens rol in Theory of Everything over het leven van natuurkundige en beroemd ALS patient Stephen Hawking.

  Maar, hoe zorg je er dan voor dat je nog steeds een leuke tijd beleeft bij zo'n prestigieuze show?

  Zo dus! Go away!

  John Travolta strikes again

  Net als vorig jaar zorgt Jorn Tromolto weer voor een vreemd moment tijdens de Oscars 2015. Hij kreeg de kans om zijn blunder van vorig jaar goed te maken. Dan gebeurt er dit:

  Ook zijn ongemakkelijke kus op de wang bij Scarlett Johansson werd uitgebreid gedeeld:

  top 5 Oscars 2015 highlights

  Awkward.... hou je handen thuis #creepyunclejohn

  Fattoe over Edward Snowden

  De beste grap van de avond was zonder twijfel die van NPH over de prijs voor beste documentaire, die naar Citizenfour ging. Na een wat ongemakkelijk toespraakje van maakster Laura Poitras (geflankeerd door journalist Glenn Greenwald) wil Harris de sfeer wat verlichten:

  "Edward Snowden couldn't be here tonight for some treason."

  top 5 Oscars 2015 highlights

  Ook het publiek reageerde enigszins geshockeerd.

  Everything is Awesome!

  The Lego Movie werd tot ongeloof van de hele wereld niet eens genomineerd voor Beste Animatie, maar zorgde wel voor het vrolijkste moment van de hele show. Tegan & Sara waren samen met Lonely Island aanwezig om een geniale uitvoering van het catchy nummertje op te voeren, bovenaan dit artikel te zien.

  Bouwvakkers, Will Arnett als Batman en zelfs astronauten waren van de partij om te zorgen dat Everything is Awesome voorlopig weer in je hoofd zit.

  Een aantal aanwezigen kregen bovendien Lego Oscars! Leuke stunt en het vrolijkste hoogtepunt van de avond, zoals je aan Oprahs hoofd duidelijk kunt zien:

  top 5 Oscars 2015 highlights

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.