Top 5 muziek streamingdiensten - Onbeperkt luisteren!

Article
vrijdag, 10 april 2015 om 21:04
xgn google image
Het aanbod aan muziek streamingdiensten is groeiende. Ook Tidal, de muziekdienst van Jay Z, mengde zich in de strijd. Het aanbod aan nummers anno 2015 is zo uitgebreid dat je je hele leven lang muziek kunt luisteren en niet alle nummers zult horen. Maar wat zijn een goede muziek streamingdiensten? We geven een overzicht van de top 5 muziek streamingdiensten.

5. Rdio

Met Rdio kun je afstemmen op je favoriete radiozender, You FM, of kies een van de talloze andere zenders die op dat moment bij je stemming past.
Het is mogelijk om afspeellijsten te maken en te delen. Met Rdio kun je persoonlijke aanbevelingen ontvangen en nummers en albums streamen of downloaden, van begin tot eind. Zenders zijn in Rdio altijd gratis. Als je meer wilt kun je naar Rdio Unlimited luisteren om zo afspeellijsten, albums en nummers te beluisteren.
De gratis versie laat je zonder abonnement luisteren naar zenders. Het is niet mogelijk om albums of afspeellijsten te beluisteren. De gratis versie beschikt over advertenties.
Rdio Unlimited is de betaalde versie van de muziek streaming dienst. Rdio Unlimited geeft net als de gratis versie toegang tot zenders. Daarnaast geeft deze versie toegang tot albums en afspeellijsten zonder advertenties.
Kosten: Gratis voor Rdio. 9,99 euro per maand voor Rdio Unlimited.

4. SoundCloud

Ben je opzoek naar een muziek dienst waar je minder mainstream muziek op kunt vinden? Dan staat SoundCloud tot je dienst. SoundCloud is een social muziek platform waarop iedereen nummers kan plaatsen en met iedereen kan delen. SoundCloud is een Zweeds platform dat gevestigd is in Berlijn, hier alleen al springt de creativiteit van af.
Volgens data van het bedrijf uit december 2014 heeft de dienst 175 miljoen unieke luisteraars per maand en wordt er per minuut 12 uur aan content gecreëerd.
Het mooie aan SoundCloud in vergelijking met andere muziekdiensten is dat SoundCloud mixen aanbiedt van verschillende creatieve dj's.
Kosten: gratis
Downloaden: website, App Store en Google Play.

3. Deezer

Deezer is een muziek streaming dienst die samen werkt met T-mobile. Deezer laat je luisteren naar je muziek waar en wanneer je dat wilt. Met de muziek dienst kun je meer dan 35 miljoen nummers op je computer, tablet of mobiel beluisteren.
De dienst introduceerde in 2014 "Flow", een gepersonaliseerde radio die gebruikers zonder beperkingen naar hun favoriete muziek op hun mobiele telefoon kunnen luisteren.
De gratis versie van Deezer laat je onbeperkt muziek op je computer en tablet luisteren. Onbeperkt muziek op je mobiel is enkel mogelijk met Flow en radiostations. Gepersonaliseerde aanbevelingen van Editors zijn alleen via web toegankelijk. Daarnaast is het met de gratis versie niet mogelijk om muziek offline te beluisteren of MP3’s te importeren. De geluidskwaliteit van de gratis versie is standaard en beschikt over reclames.
Met Deezer Premium+ kun je luisteren naar al de nummers die je wilt horen, zonder reclame en beperkingen. Het is mogelijk om muziek te downloaden zodat je ernaar kan luisteren wanneer je geen verbinding kan maken. En Deezer biedt muziek van hoge audio kwaliteit.
Kosten: 9,99 euro per maand voor Deezer Premium+. Deezer Trial is 30 dagen gratis.

2. Tidal

Tidal is de eerste muziek streaming dienst die High Fidelity geluidskwaliteit, High Definition muziekvideo's en een vakkundig samengestelde redactie combineert.
De muziek streaming dienst van Jay Z kreeg onlangs steun van verschillende populaire artiesten uit de muziekwereld. Onder andere Rihanna, Usher, Kanye West, Nicki Minaj en Madonna hebben hun steun gegeven aan de muziekdienst. De artiesten zouden af willen van de gratis streams, die volgens hen te weinig inkomsten genereren.
De muziekdienst beschikt over twee varianten. Tidal Premium kost 9,99 euro per maand en biedt standaard geluidskwaliteit en High Definition muziekvideo’s. Het is mogelijk om Tidal Premium 30 dagen gratis uit te proberen.
Tidal HiFi kost 19,99 euro per maand en biedt Lossless High Fidelity geluidskwaliteit en High Definition muziekvideo’s. Tidal HiFi biedt originele geluidskwaliteit aan, zodat je een kwaliteit kan verwachten zoals die op een cd te vinden is.
Kosten: 9,99 euro per maand voor Tidal Premium, 19,99 per maand voor Tidal HiFi, Tidal Premium en Tidal HiFi trial is 30 dagen gratis.
Downloaden: website, App Store en Google Play.

1. Spotify

Een van de populairste muziek streamingdiensten is toch wel Spotify. De muziekdienst beschikt over een zeer uitgebreid scala aan nummers en artiesten, met meer dan 20 miljoen nummers. En met de vele opties heeft Spotify een plek veroverd in onze top 5 van beste muziek streamingdiensten.
Spotify beschikt over een gratis en een betaalde versie. Spotify Free laat je naar iedere artiest of afspeellijst in de shufflemodus luisteren op je mobiel. De mogelijkheden van de gratis versie zijn uitgebreider op de desktop versie.
De gratis versie wordt mogelijk gemaakt door advertenties. Dit zorgt ervoor dat je na een aantal nummers een korte advertentie te horen krijgt. Daarnaast is het mogelijk om met Spotify Free zes keer per uur een nummer over te slaan op mobiel.
Spotify Premium is de betaalde versie van de muziek streamingdienst. Hiermee kun je on-demand muziek luisteren op je mobiel. Het is ook mogelijk om met Spotify Premium offline muziek te luisteren, hiervoor is geen internetverbinding nodig. Spotify Premium is geheel advertentie vrij zodat je onbeperkt van muziek kunt genieten. De Premium versie biedt betere geluidskwaliteit en de mogelijkheid om nummers onbeperkt over te slaan.
Kosten: gratis voor Spotify Free. 9,99 euro per maand voor Spotify Premium. Spotify Premium trial is 30 dagen gratis.
Downloaden: desktop, App Store en Google Play.