Top 5 grootste Kickstarter game successen

  Op het crowdfundingplatform Kickstarter worden iedere dag 80 nieuwe games aangekondigd, maar slechts een select aantal is ook echt een succes. Deze top vijf Kickstarer game successen hadden voor zowel de ontwikkelaars als de gamers een goede afloop.

  05. Kickstartersucces: Shovel Knight

  Gevraagde bedrag: $75.000 - Opgehaald: $311.502 - Link

  In 2013 probeerde Yacht Club Games nostalgische retrogamers met een fascinatie voor pixelgraphics (zoals ondergetekende) over te halen om geld te doneren. Shovel Knight is dan ook een hommage aan klassieke sidescrollers als Mega Man en Castlevania.

  Omdat er zoveel geld werd opgehaald, heeft Yacht Club Games nog steeds een aantal Kickstarter Stretch Goals om te volbrengen. Zo wordt er in de toekomst een gratis vierspeler-battlemodus toegevoegd, en nieuwe singleplayercontent.

  De game is inmiddels te vinden op Steam en Wii U en de 3DS, en kreeg van ons zowel op de PC als de 3DS een dikverdiende voldoende.

  04. Kickstartersucces: Broken Age

  Gevraagde bedrag: $400.000 - Opgehaald: $3.336.371 - Link

  Onder de naam Double Fine Adventures werd de game die uiteindelijk Broken Age zou worden op Kickstarter geplaatst. Er was nog maar weinig over bekend, alleen dat Tim Schafer, voormalig werkzaam bij Lucas Arts, aan het roer zou staan.

  Dat was reden genoeg voor duizenden gamers om massaal geld naar hun monitoren te smijten. Dit resulteerde in een prachtige point and click game, met interessante, gekke karakters en een prachtig grafisch stijltje. Het is wachten op deel twee, dat wederom razendsnel genoeg geld bij elkaar sprokkelde.

  03. Kickstartersucces: FTL

  Gevraagde bedrag: $10.000 - Opgehaald: $200.542 - Link

  Een van de eerste games die Kickstarter ontdekte als manier om hun games te financieren. De twee makers hadden in hun stoutste dromen niet gedacht zoveel geld op te halen, ze wilden simpelweg een complexe ruimtesimulatiegame in de stijl van Star Trek maken.

  En wat bleek? FTL is een geweldige videogame geworden waarin je de controle krijgt over je eigen ruimteschip, waarmee je op avontuur gaat door het universum. Dit is nog best complex, want ieder kamertje dient bewaakt en geactiveerd te worden om succesvol door de kosmos te zweven.

  Een nieuwe release op de iPad is volgens ons een nog betere versie, aangezien de touch-controls perfect aansluiten bij de overzichtelijke top-down gameplay.

  02. Kickstartersucces: The Banner Saga

  Gevraagde bedrag: $100.000 - Opgehaald: $723.886 - Link

  Normaal gesproken had een handgetekende, ongelofelijk moeilijke strategiegame met Vikings in de hoofdrol waarschijnlijk nooit bestaan, maar via Kickstarter verzamelden genoeg fans zich bij elkaar om meer dan zevenhonderdduizend dollar op te halen.

  In The Banner Saga leidt je een groep vikingen door een gevaarlijk landschap, waarbij nieuwe krijgers zich bij je voegen en ze je ook weer verlaten (bijvoorbeeld als ze het loodje leggen). Als je in een gevecht terechtkomt schakelt het beeld naar een top-down perspectief, waarin je op een schaakbord je manschappen om beurten verplaatst.

  Hierbij is het belangrijk om op de verschillende typen units te hebben die je tot je beschikking hebt. Ze hebben allemaal hun sterke en zwakke punten, die vooral in de latere levels een cruciale rol spelen om te overleven.

  01. Kickstartersucces: De Oculus Rift

  Gevraagde bedrag: $25.000 - Opgehaald: $2.437.429 - Link

  De Kickstarter die eigenhandig de hype voor virtual reality terugbracht mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Steeds meer ontwikkelaars bouwen functies in zodat hun games met de VR-bril werken (War Thunder!) en ook verschijnen er langzaam maar zeker meer games die speciaal voor virtual reality gemaakt zijn.

  Ook bij Sony is deze hernieuwde hype voor VR niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zij introduceerden dit jaar Project Morpheus, wat in feite hun eigen Oculus is. Verwacht de komende jaren dus nog een hele berg nieuwe games die zich focussen op virtual reality, en daar kunnen wij alleen maar heel gelukkig van worden. Zeker toen we War Thunder met de Oculus Rift gespeeld hebben.

  FTL: Faster Than Light

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.