Top 5 filmische games - Oscar-waardige toppers!

  Sommige games vervagen de lijn tussen film en game zo erg, dat we ze zelfs filmische games kunnen noemen. Nu we nog even nagenieten van de Oscars, kijken we bij XGN naar een aantal Oscar-waardige games. Dit is de top 5 filmische games!

  5. Metal Gear Solid

  Eindbaas Hideo Kojima weet hoe hij een goede stealth game moet maken en verraste de wereld in 1998 met het epische Metal Gear Solid. Naast de solide (ha-ha) gameplay wist MGS ons ook in het verhaal te zuigen met de cutscenes. De game was namelijk volledig met stemmen ingesproken, iets wat in 1998 nog niet vanzelfsprekend was.

  Laat Metal Gear Solid nou ook nog eens een ontzettend brute game zijn! Het was een match made in heaven en de Metal Gear Solid games werden dé reden om een PlayStation console te kopen. Fans wachten dan ook met smart op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain!

  4. The Order 1886

  The Order 1886 is natuurlijk Sony's paradepaardje dat vorige week uitkwam. En met uitstek toch wel dé meest actuele filmische game. Soms weet je niet meer of je nu kijkt naar een cutscene of zelf alweer volop de actie in moet. Het Victoriaanse Londen van 1886 ziet er betoverend mooi uit.

  En zodra je in gevecht bent met een Lycan heb je het idee naar een film op het witte doek te kijken. Alleen speel jij nu zlef de hoofdrol, die van Galahad. Alleen is The Order 1886 niet per se de beste game, vandaar dat deze net niet de op 3 gehaald heeft.

  3. God of War III

  Bedank de goden voor God of War III! Eigenlijk in het geval van Kratos kan je dit beter niet doen. Dit laatste (chronologische) deel uit de epische God of War sage op de PlayStation 3 is ook de meest filmische tot nu toe.

  Dit kwam mede door de camerahoeken die gebruikt werden, waardoor het in mootjes hakken van vijanden nóg beter aanvoelde dan ooit. Natuurlijk is een film niet compleet zonder de muziek en ook daar vervulde Gof of War III onze moordustige behoeftes. Rox wist het in haar God of War III review perfect te brengen:

  “Helemaal als een koor met hoge stemmen je naam uitzingt: 'Kratos! Kratos!' Dat is toch wel het moment waarop je denkt: Sterf! Ik hak jullie allemaal de pan in, want ik ben Kratos... dé Kratos!”

  2. The Last of Us

  Giftig gas? Een fout afgelopen wetenschappelijk experiment? Aliens uit een ander universum? Drie keer fout: in The Last of Us is namelijk de natuur jouw grootste vijand!

  De mensheid wordt langzamerhand overgenomen door een soort schimmels, en het is aan Joel en Ellie om te overleven in de apocalyptische wereld. The Last of Us had zo’n filmische sfeer, dat er zelfs een daadwerkelijke film aan zit te komen. Gelukkig is de game ook nog eens hartstikke leuk om te spelen en werd daarom ook overladen met Game of the Year awards.

  Heb je nog steeds niet de Last of Us gespeeld? Waar wacht je nog op?!

  1. Heavy Rain

  Welke game had er nou op nummer één kunnen staan behalve Heavy Rain? In 2010 werd iedereen weggeblazen door dit pareltje van ontwikkelaar Quantic Dream. Gamers werden volledig in het verhaal gezogen over de mysterieuze Origami Killer en ze konden er simpelweg geen genoeg van krijgen.

  Heavy Rain is gewoon dé ultieme filmische game en zal waarschijnlijk bij velen op de eerste plek staan. Van de realistische graphics tot het eindeloze herspeelbaarheid, Heavy Rain is een film vermomd als een game.

  Wat is jouw favoriete filmische game? Laat het ons weten in de comments!

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.