Top 5 bizarre guns in videogames - De gekste guns op een rijtje!

Article
zondag, 30 oktober 2016 om 11:00
xgn google image
Ze noemen het ook wel proppenschieters, blaffers of jachtinstrumenten. Mannen en geweren gaan hand in hand (letterlijk), maar in combinatie met videogames overigens ook. En dit is vooral een veiligere variatie trouwens, maar zeker niet een minder leuke. Dit is de Top 5 van bizarre guns in videogames!
Al lang hoeft men niet meer door loopgraven te kruipen of aan schotwonden te overlijden. Maar dat maakt de aantrekkingskracht van deze wereldberuchte moordmechanismen niet minder. Met een bijna onbeperkte hoeveelheid aan respawns (eens ga je toch echt), evenals een ontelbare hoeveelheid aan uiteenlopende virtuele slachtvelden, kan de moderne man z'n oerlusten loslaten op z'n medemens. En dat zonder ook maar één druppel bloed te verspillen overigens.
Zelfs onder de scheppers van al dit gecontroleerde geweld slaat de verveling toe. 'Realistische' wapens maken totdat je een ons weegt? Nah! Creatieve uitspattingen verdienen ook een plek. Dus daarom, mede omdat de slagvelden in Battlefield 1 je dadelijk hoogstwaarschijnlijk van je (sociale) leven beroven; onze Top 5 van de meest bizarre guns in videogames.

99674

5. "The Cluckshot" (Gears of War 3)

Een spel als Gears of War staat niet bekend vanwege een uitgebreid gevoel voor humor. 'Kippig' spelen wordt doorgaans ook gewoon afgestraft, maar blijkbaar dus niet bij deze badboy! Dit is toch ongetwijfeld de ongekroonde koning onder de kanonnen.
De 'cluckshot' was ook een regelrechte schot in de roos bij de GoW community. Ongetwijfeld is deze gun ook een welkome afwisseling op de bommen en granaten in de shooter. Zeg nou zelf, hoe tof is het om door een Locust geplaagde wereld heen te ploegen met dit kippenkannon?
99675 1

4. "Portal Gun" Portal serie

Okay, okay. Dit is geen moordwapen, maar wel een potentiële poort naar het hiernamaals. En niet zomaar voor één keer overigens. Dit is alsnog één van de meest bizarre guns als je creatief genoeg bent. De Portal Gun is simpelweg een game changer.
Wat ooit begon als een project van een stagiair die een Half Life 2 mod maakte, werd even later vertaald naar een volwaardige franchise. En dat is op z'n minst bijzonder te noemen. De Portal Gun, die op willekeurige plekken portalen kan laten verschijnen, speelt hierin de hoofdrol.
99676

3. "Auditing Morningstar" Borderlands 2

Borderlands 2 kan nog steeds gezien worden als één van de (te) gekste Sci-Fi games in onze tot dusver ontdekte cyber-universum. Waar de Pre-Sequel uitgave redelijk braaf bleef en het safe speelde, blijft Borderlands 2 in vele opzichten een 'grensverleggende' game met veel bijzondere en bizarre guns.
Het is dan ook niet gek dat er geweren in zitten die kunnen praten. Des te meer als ze constant commentaar leveren op je acties. Het is niet meer dan logisch dat één van deze pratende blafkannonen in deze Top 5 staat. Als je al dat gezeik kan verdragen, dan is het zelfs een best functioneel en sterk wapen!
99677

2. "Cow Launcher" South Park

Onder het motto van oude koeien uit de sloot halen... Wie al een tijdje meegaat in de wondere wereld van gaming, weet dat er al lang geleden South Park games waren. Er is er zelfs een met ziekelijke mini-games zoals 'Spank The Monkey' of 'Pizza Patrol'. Dat is South Park: Chef's Luv Shack.
Maar ook natuurlijk de enige echte South Park (FPS), die destijds voor de PlayStation, Nintendo 64 en pc uitkwam. De N64 versie was verreweg de beste van de drie trouwens. Het memorabele wapen 'Cow Launcher' was daarin een mooie manier van dood en verderf zaaien. De game kende overigens ook andere bizarre guns. Weet je nog welke?
99678 1

1. "Dubstep Gun" (Saints Row IV)

Deze gun klinkt alsof hij hoogstpersoonlijk ontworpen is door de ontdekker van Dubstep. Grapje natuurlijk, want dat is Skrillex verre van namelijk! Saints Row slaagt er toch vaak in om slim te lenen van de echte wereld en bijhorende trends. Zo ook met dit muzikale geluidsgolvengeweer.
En hoewel dit echt niet de Dubstep dans is zoals die bedoeld was, is dit toch een originele manier om je vijanden te laten 'kreperen'. Je kan in niets zeggen over de ontwikkelaar die de tijd nam om de grappige dansjes in het spel te plaatsen.
Ongetwijfeld zit jouw meest bizarre schietkampioen hier niet tussen. Welk wapen zou eigenlijk sowieso op deze lijst moeten staan? Laat je mening horen! We zijn benieuwd.
Nog in de bizarre sferen? Hier is een Top 5 van bizarre Japanse games van de TGS 2016. De meest bizarre Pokémon Go plekken kwamen ook recentelijk voorbij op de redactie.

Populair Nieuws

Laatste Reacties