Top 5 Battlefield 1 characters - de tofste vijf soldaten uit de game

  De Battlefield 1 singleplayer zit boordevol interessante karakters. De verschillende War Stories volgen ieder één of meerdere personen in hun persoonlijke verhaal van de Grote Oorlog. Wat zijn nou de meest toffe soldaten die je te zien krijgt? Je leest het in onze top 5 Battlefield 1 characters.

  5. Wilson

  Het eerste Battlefield 1 karakter dat in onze lijst staat is Wilson. Wilson is je medevlieger in de Friends in High Places War Story. Wilson is een nuchtere en enigszins wantrouwende Brit. Vanaf het moment dat hij Blackburn ziet heeft hij het gevoel dat er iets niet helemaal in orde is.

  Wilson wantrouwt Blackburn en met reden. Blackburn doet zich namelijk voor als de vierde zoon van de Earl of Windsor, een gerenomeerd persoon in de Britse kringen. Zelf is Blackburn eerder een zwendelaar en een bedrieger die zichzelf in de Britse luchtmacht heeft gelogen.

  Wilson en Blackburn wantrouwen elkaar en dit zorgt voor een mooi spel tussen de twee. Na enkele missies met elkaar gevlogen te hebben komt er een soort vertrouwensband tussen de twee en komt ook Wilson wat meer los. Nadat Wilson en Blackburn zijn neergestort en Blackburn hem redt uit het wrak, legt Wilson zijn kaarten op tafel en laat hij weten dat hij allang wist dat Blackburn zich voorhield als iemand anders.

  Wat volgt is een verhaal waarbij Blackburn en Wilson steeds een betere relatie met elkaar krijgen tot het punt dat Wilson Blackburn bevrijdt wanneer de Britse legertop erachter is gekomen wie hij eigenlijk is. Wilson verdient de vijfde plek door zijn Britse karakter, zijn vertrouwen in Blackburn en het feit dat je hem vanaf de eerste minuut dat je hem ziet beter wil leren kennen.

  4. Lawrence of Arabia

  De tweede in de rij van Battlefield 1 characters is net als Wilson geen speelbaar personage, maar heeft desondanks een grote rol in de game. In de War Story Nothing is Written volg je namelijk Lawrence of Arabia en zijn rebellen in gevecht met het Ottomaanse rijk.

  De manier waarop Battlefield 1 Lawrence of Arabia portretteert geeft je, net zoals bij Wilson, vanaf het eerste moment dat je hem ziet het gevoel dat je meer over hem wilt weten. Battlefield 1 laat Lawrence of Arabia overkomen als een intelligente man die enorm goed gebruik kan maken van zijn omgeving.

  Daarbij weet hij mensen over te halen om aan zijn zijde te strijden en is hij een militair genie. Zijn koele karakter en uitgekookte ideeën komen in de eerste missie direct duidelijk naar voren.

  Als je hem zou moeten vergelijken met iemand zou je hem bijna kunnen betitelen als een soort militaire Sherlock Holmes. De manier waarop zijn plannen in de campagne precies lopen zoals hij bedacht heeft, lijkt erg op de manier waarop Sherlock Holmes aan het einde ook altijd zijn gelijk krijgt.

  De vergelijking tussen deze twee Britten houd hier wel op aangezien Lawrence naast een goede strateeg ook een man is die geweld niet schuwt en dit vaak ziet als de beste oplossing voor een probleem. Dit geeft extra kracht aan het karakter van Lawrence en dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat hij de vierde plek verdient in de Top 5 Battlefield 1 characters.

  3. Danny Edwards

  Het eerste Battlefield 1 character wat in onze top 3 staat is Danny Edwards. Edwards is het eerste echte Battlefield 1 character met wie je zal spelen. Hij is een nette Britse jongen die laat in de oorlog zich aanmeldt om tankbestuurder te worden.

  Edwards was vanuit huis een chauffeur, dus de rol als tankbestuurder lijkt perfect voor hem weggelegd. Edwards komt, net als veel van de rauwe rekruten, tussen een tankbemanning die al veel van de oorlog hebben meegemaakt. De manier waarop zijn collega soldaten met hem omgaan verschilt heel erg. Je hebt de vriendelijke bevelhebber Townsend, twee schutters die hem op zijn gemak proberen te stellen en de sceptische McManus.

  Edwards is een persoon die erg zijn best doet om te functioneren in de chaos van de oorlog. In het begin gaat dit hem niet erg gemakkelijk af wat weer voor irritatie zorgt, vooral bij McManus. De groei die Edwards doormaakt in de korte tijd dat je hem bestuurt is natuurlijk niet geheel waarheidsgetrouw.

  De onervaren bestuurder gaat in één enkele missie van een rookie zonder enige ervaring naar een soldaat die de tank door een mistig bos leidt en terlijkertijd verschillende kampen vol Duitsers uit de weg ruimt.

  Ondanks deze misser van DICE blijft Edwards een personage die symbool staat voor de onervaren soldaat die midden in de verschrikking van de Eerste Wereldoorlog wordt gegooid en zich moet aanpassen om te overleven. De groei van Edwards in combinatie met het onschuldige uiterlijk van de jongen zorgt ervoor dat je hem meteen vertrouwd en ook zelf hem als je tankbestuurder zou willen.

  2. Townsend

  De nummers één en twee zijn een beetje te beschrijven als de Cpt. Price van Battlefield 1. De nummer twee op onze lijst is de tankcommandant Townsend die we bij Danny Edwards ook al even voorbij zagen komen.

  Townsend is de eerste van de tankcrew die Edwards ontmoet en meteen vanaf het eerste moment blijkt dat Townsend een ervaren commandant is die er alles aan zal doen om zijn ploeg heelhuids thuis te krijgen. Daarnaast probeert hij de nieuweling zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen.

  Townsend komt over als een koele maar vriendelijke commandant die in het gevecht directe orders geeft. Wanneer de kalmte weer is teruggekeerd verandert hij in een rustige man die begrijpt dat ondanks de beste intenties van zijn ploeg niet alles loopt zoals gepland.

  Hij is typisch een commandant die je vanaf het eerste moment dat je hem ziet een goed gevoel geeft en een band van vertrouwen schept. Het is een man die er alles aan zal doen om je heelhuids thuis te krijgen en zal zelfs zijn leven daarvoor geven. Het karakter van Townsend en de combinatie van ijzersterke commandant en vriendelijik mens maakt van hem een terechte nummer twee in onze lijst van beste Battlefield 1 characters.

  1. Frederick Bishop

  Net zoals Townsend is Frederick Bishop ook een soort Cpt. Price. In plaats van een Britse tankcommandant hebben we met Bishop te maken met een Australische veteraan in gevecht met het Ottomaanse Rijk.

  Bishop is een scherpschutter en bovenal enorm koelbloedig. Je leert Bishop kennen op het moment dat zijn nieuwe partner bij hem aankomt. Deze partner is een enorm jonge jongen die heeft gelogen over zijn leeftijd om naar de oorlog te kunnen gaan en zo samen met Bishop te strijden. De jongen is echter onervaren en weet niet eens hoe hij een geweer moet vasthouden, laat staan het goed te gebruiken.

  Bishop wil de jongen eerst niet onder zijn hoede nemen, maar de commandant geeft geen gehoor aan zijn bezwaar. Direct hierna moet de jongen als Runner fungeren. Een runner moet letterlijk rennen voor zijn leven om boodschappen van het ene kamp naar het andere te brengen, vaak door vijandelijk gebied. Gezien het feit dat de jongen totaal onervaren is betekent de rol als runner een doodsvonnis voor de jongen.

  Hierdoor stapt Bishop naar voren om deze rol op zich te nemen. In plaats van de koele scherpschutter ontwikkelt Bishop zich als een soort beschermer van de jongen. Gedurdende de gehele War Story is Bishop bezig om er voor te zorgen dat de jongen veilig naar huis kan gaan.

  Dit leidt uiteindelijk ook in de ondergang van Bishop wanneer hij in zijn eentje een fort bestormt om de jongen en gewonde soldaten een veilige aftocht te kunnen geven. Vanwege de ommekeer is het gedrag van Bishop, het vaderfiguur wat hij voor de jongen wordt en zijn coole Australische accent staat Frederick Bishop op de eerste plaats in onze top 5 Battlefield 1 characters.

  Meer weten over Battlefield 1? Lees dan onze review of een van onze specials!

  Battlefield 1 is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.